Roemenië, achtste plaats op het Europees kampioenschap polo voor heren

Roemenië, achtste plaats op het Europees kampioenschap polo voor heren

Het nationale poloteam voor mannen werd met 18-7 verslagen door Servië in de laatste wedstrijd voor de plaatsen 7-8.

Score per helft: 5-1, 3-2, 4-1, 6-3. Ionuț Vrânceanu (2), Matei Luțescu, Andrei Țepeluș, Andrei Neamțu, Silvian Colodrovschi en Levente Vancsik scoorden voor Roemenië, terwijl de Serviërs scoorden: Dusan Mandic (4), Djordje Lazic (4), Strahinja Rasovic (3), Marko Radulovic (2), Radomir Drasovic (2), Nikola Jaksic, Nemanja Vico, Nikola Lukic.

De resultaten van ons nationale team op het Europees Kampioenschap in Kroatië zijn: 12-8 tegen Nederland, 13-5 tegen Slovenië en 8-7 tegen Slowakije (groep D), 18-11 tegen Georgië (play-off), 7-24 tegen Spanje (kwartfinales), 11-18 tegen Montenegro (plaatsen 5-8) en 7-18 tegen Servië (plaatsen 7-8).

Roemenië, achtste plaats op het Europees kampioenschap herenpolo

Roemenië heeft de achtste plaats behaald op het Europees Kampioenschap, in plaats van de tiende plaats op de vorige editie. Het beste resultaat van het nationale team op de Europese Kampioenschappen was de vierde plaats in 1993 en 2006.

Het nationale poloteam bereidt zich voor op de Wereldkampioenschappen in Doha, waar het in Groep D zal spelen tegen Hongarije (5 februari), Kazachstan (7 februari) en Italië (9 februari).

Het hoogst geplaatste team in elk van de vier groepen kwalificeert zich voor de kwartfinales, terwijl de teams op de plaatsen 2-3 spelen in de play-offs op 11 februari.

De kwartfinales vinden plaats op 13 februari, de halve finales op 15 februari en de medaillefinales op 17 februari.

De vier beste deelnemers kwalificeren zich voor de Olympische Spelen van 2024.

Roemenië bereikt na 11 jaar een wereldkampioenschap door zich te kwalificeren voor de kwartfinales van het Europees kampioenschap.

Het EK wordt dinsdag afgesloten met de bronzen finale, Italië tegen Hongarije, en de gouden finale, Kroatië tegen Spanje.

Aankondiging geplaatst op Facebook.com/FederatiaRomanadePolo:

“Europese kampioenschappen Dubvrovnik/Zagreb
Roemenië 🇷🇴- Servië 🇷🇸 7 – 18
Roemenië eindigt het EK op de 8e plaats! Het nationale team verliest van Servië, na een wedstrijd waarin we voor elke bal vochten!
De sfeer was intens, de emoties op hun hoogst en elke aanval en verdediging was een verhaal op zich. We verwachtten een intens Europees Kampioenschap, het Roemeense team toonde hun passie en meesterschap voor deze spannende sport.
Bedankt jongens voor wat jullie hebben bereikt, voor de manier waarop jullie hebben gevochten! Jullie zijn onze helden en elk moment in het zwembad vervulde ons met vreugde en trots.
Gefeliciteerd! We wachten thuis op jullie! Jullie werden met open harten gesteund en toegejuicht bij elke pass en gescoorde goal!
Over slechts twee weken wacht ons een nieuw verhaal. De Wereldkampioenschappen zijn bijna hier en we steunen jullie nog steeds!
Ze scoorden voor Roemenië:
1 Matei Luțescu
2 Ionuț Vrânceanu
1 Andrei Țepeluș
1 Andrei Neamțu
1 Silvian Colodrovschi
1 Levente Vancsik
Marius Țic verdedigde 5 van de 23 schoten op doel!”

fotobron: Facebook.com/FederatiaRomanadePolo


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *