Novak Djokovic in de kwartfinale op de Australian Open 2024. Zijn gebaar verbijsterde de tenniswereld

Novak Djokovic in de kwartfinale op de Australian Open 2024. Zijn gebaar verbijsterde de tenniswereld

Novak Djokovic, de nummer één van de wereld, won in de kwartfinales van de Australian Open 2024 met 6-0, 6-0, 6-3 van Adrian Mannarino.

De wedstrijd duurde een uur en 44 minuten en Djokovic maakte een ongelooflijk gebaar. Hij liet zijn tegenstander een game winnen, nadat hij twee sets tegen nul had gewonnen, en bereikte een nieuw hoogtepunt. Hij is de eerste tennisser die in de eerste twee sets van een Grand Slam toernooi geen game verliest van een Top 20 tegenstander.

De Serviër speelt zijn halve finale tegen Taylor Fritz, de atleet die de als zevende gerangschikte ATP’er Stefanos Tsitsipas met 7-6 (7/3), 5-7, 6-3, 6-3 uitschakelde.

Novak Djokovic in de kwartfinales op de Australian Open 2024

Djokovic heeft de meeste Australian Open trofeeën, tien, en het record voor de meeste gewonnen Grand Slams, 24.

In de derde set gaf de Serviër een game op om zijn tegenstander beter te laten spelen en om de aanwezige fans een plezier te doen.

“De spanning in de derde set was zodanig dat ik me afvroeg of hij een game zou winnen of niet. Het publiek wilde dat hij een game zou winnen en in de wedstrijd zou blijven. Ik had bijna het gevoel dat het goed was om de game te laten vallen, zodat ik kon resetten en me opnieuw kon concentreren, omdat de spanning toenam naarmate de wedstrijd vorderde zonder dat hij een game won.

Natuurlijk is het moeilijk voor hem, maar het is ook moeilijk voor mij om er niet aan te denken, om niet aan de driedubbele bagel te denken. Dus ja, ik was blij dat ik uit die situatie kon komen, dat het 1-1 werd in de derde set en dat ik me kon concentreren op wat ik moest doen om de wedstrijd uit te spelen,” zei de kampioen op de persconferentie na zijn wedstrijd met Adrian Mannarino.

Djokovic heeft de Australian Open gewonnen in 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020, 2021 en 2023.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *