HC Dinamo ster Dan Savenco is overgedragen aan de politie en heeft de gruwelijke Ciorogarla moordenaar verminkt. De voormalige sportman wordt strafrechtelijk onderzocht

HC Dinamo ster Dan Savenco is overgedragen aan de politie en heeft de gruwelijke Ciorogarla moordenaar verminkt. De voormalige sportman wordt strafrechtelijk onderzocht

De voormalige ster van het handbalteam van Dinamo Boekarest wordt onderzocht na het verminken van de dader van een moord die vorig jaar werd gepleegd in de Ilfovea stad Ciorogârla. De voormalige topsporter, die lid was van de speciale politie-eenheid, hielp bij het vangen van de moordenaar, die zich zou hebben verzet tegen de handboeien.

Afgelopen lente bracht een gruwelijke misdaad honderden inwoners van de Ilfoviaanse gemeente Ciorogârla op straat. Een 37-jarige man had de ouders van zijn ex-vriendin afgeslacht nadat ze had besloten hem te verlaten en alleen naar Duitsland te gaan. De slachtoffers werden gevonden door hun zoon, die vol afschuw het alarmnummer 112 belde.

Onderzoekers keken meteen naar camerabeelden, waarop ze zagen hoe de moordenaar eerst een sigaret rookte en vervolgens op het stel afliep. De vrouw was op slag dood als gevolg van de aanval, terwijl haar man het overleefde en in ernstige toestand naar het ziekenhuis werd gebracht.

Dubbele kaakfractuur

De moordenaar werd snel gelokaliseerd en geboeid met de hulp van SWAT-troepen, vooral omdat hij als extreem gevaarlijk werd beschouwd.

Justitiële bronnen vertelden Gânduldat Dan Savenco, een voormalig lid van het handbalteam van CS Dinamo Boekarest, deel uitmaakte van het interventieteam. Hij was in dienst van het Ministerie van Binnenlandse Zaken (MAI) als ambtenaar toen hij voor HC Dinamo speelde.

Nadat hij op 36-jarige leeftijd met pensioen ging uit actieve dienst, werd de handballer ingedeeld bij de Ilfov Special Action Service (SAS), omdat hij een imposant postuur heeft en in goede fysieke conditie verkeert.

De aangehaalde bronnen zeiden dat op het moment van de interventie, de moordverdachte zich zou hebben verzet en Savenco hem sloeg. Als gevolg van de klap zou de man een dubbele kaakfractuur hebben opgelopen. Lange tijd was hij niet in staat om een klacht in te dienen, omdat hij niet in staat was om te spreken, maar later diende hij een klacht in, die nu in behandeling is bij de aanklagers van de rechtbank van Ilfov.

Savenco heeft besloten de politie te verlaten

Volgens onderzoekers zou Savenco in het kader van de onderzoeken ontslag hebben genomen bij SAS Ilfov en zijn teruggekeerd naar Dinamo.

Hoewel de voormalige handballer de Ciorogârla moordenaar zou hebben geslagen op een moment dat hij agressief was, had Savenco nog een gewelddadige episode die ernstige gevolgen had. In maart 2012, toen hij speelde voor CSM Boekarest, was Savenco betrokken bij een gevecht dat plaatsvond in de kleedkamer na een wedstrijd tegen Pandurii Târgu Jiu.

Hij sloeg zijn teamgenoot Dorin Dragnea, die zelfs een cosmetische operatie nodig had om zijn kaak te hervormen.

OOK LEZEN:

EXCLUSIEF | Voormalig strijder vreemdelingenlegioen veroordeeld tot levenslang voor moord, beschuldigd van opdracht geven tot ontvoering van gezin van aanklager

Zeldzame beelden van de gevaarlijkste professionele moordenaar van Oost-Europa en zijn Roemeense familielid. Hij heeft minstens tien moorden op zijn geweten en elf pogingen tot moord! (EXCLUSIEF)


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *