Tafeltennis “Wonder Woman” wil opnieuw goud bij U21 Europeanen

Tafeltennis “Wonder Woman” wil opnieuw goud bij U21 Europeanen

De Roemenen zijn klaar voor de eerste grote wedstrijd van het jaar, waar ze willen terugkeren met een recordaantal medailles.

De “Tricolores” zijn klaar om Europa opnieuw te veroveren. De Roemeense Tafeltennis Federatie heeft al het beste van ons land naar de Europese Kampioenschappen onder 21 jaar in Skopje gestuurd en de verwachtingen zijn hoog, zoals altijd.

Elena Zaharia, kampioen in 2022, hoopt dit jaar haar prestatie in Cluj-Napoca te herhalen. Ze geeft toe dat ze nog steeds droomt van dat moment na het punt dat haar goud opleverde, toen de foto’s van haar op de tafel met de Roemeense vlag Europa rondgingen.

“Ik droom vaak van mezelf met de vlag, zelfs als het niet op de tafel is, met de vlag ingepakt, ja, altijd. Het was iets wat op dat moment meteen in me opkwam, omdat ik het gevoel had dat ik overal bovenop zat, vooral omdat ik thuis was en ik wilde optimaal van dit moment genieten,” zei Elena Zaharia, Europees kampioen tafeltennis U21.

Fantastische vrouw in tafeltennis wil opnieuw Europees U21-goud

De atlete geeft toe dat ze goud wil in alle categorieën waarin ze meedoet, waarbij de titel in het enkelspel haar grote wens is.

“Ik heb doelen in alle drie de categorieën, gemengd, dubbelspel en enkelspel, ik wil mijn titel verdedigen in 2022, vorig jaar verloor ik in de top 8, maar ik ben er klaar voor en ik wil dit jaar het goud pakken”, voegde Elena Zaharia toe.

Elena begon met de sport toen ze 5,5 jaar oud was en door haar zus naar de sportschool werd gebracht. In die tijd droomde ze ervan om dokter of advocaat te worden, maar nu weet ze zeker wat haar pad is: topprestaties.

“Toen ik 5 en een half jaar oud was begon ik met deze sport, ik werd gebracht door mijn zus. Zij is hier ook in de sportschool, het is dankzij haar dat ik ben gaan tennissen, zij heeft me hier gebracht en ze begrijpt duidelijk het beste wat ik doormaak en ik raadpleeg haar altijd. Door de jaren heen heb ik om handtekeningen gevraagd, maar ik vind het leuker om ze zelf te geven, ik wil meer vechten om zelf handtekeningen te geven. Net als elk kind zei ik vroeger dat ik dokter wilde worden, advocaat, zoiets. Maar nu wil ik een wedstrijdsporter worden” – Elena Zaharia, Europees kampioen tafeltennis U21.

Ze geeft toe dat als het kon, ze de krachten van “Wonder Woman” zou willen hebben, kunnen vliegen en teleporteren naar verschillende delen van de wereld. Haar wens is ook praktisch, want het zou haar lange vliegreizen besparen.

Ik zou graag Supervrouw willen zijn, denk ik, om te kunnen vliegen, om te kunnen teleporteren. Ik wil vliegtuigen overslaan, deze lange reizen overslaan – Elena Zaharia, Europees U21 tafeltenniskampioen

In de weinige vrije tijd die ze heeft, kijkt Elena naar films van haar favoriet, Keanu Reeves, die ze ooit zou willen ontmoeten. En als ze geen films kijkt, bestudeert ze haar horoscoop, waarvan ze toegeeft dat ze er alleen aandacht aan besteedt als die haar goed nieuws geeft.

Ik geloof in de dierenriemtekens. Ik kijk naar een paar dagen, misschien weken, maar alleen als het goed is. Ik zou Keanu Reeves willen ontmoeten. Ik heb al zijn films gezien. Hij is mijn favoriet – Elena Zaharia, Europees U21 tafeltenniskampioen

Roemeense Tafeltennis Federatie, de meest waardevolle in Europa

Voormalig grootkampioen Mihaela Șteff, nu coach van het vrouwenteam, heeft hoge verwachtingen van deze competitie. In feite, zoals ze zegt, worden de atleten van de Roemeense Tafeltennis Federatie erkend als “de Chinezen van Europa”, zowel in termen van waarde als resultaten.

“Je weet dat ze zeggen dat we het China van Europa zijn. Realistisch gezien hebben we kansen om veel medailles te winnen. En vorig jaar behaalden we 3 en veel 5e plaatsen, we hopen dat we dit jaar die 5e plaatsen kunnen omzetten in medailles. Natuurlijk is er veel druk, de verwachtingen zijn de hele tijd erg hoog, maar dat is het mooie ervan, want als er geen druk is, is er geen prestatie”, zei Mihaela Șteff, coach van het U21 vrouwenteam.

Andrei Istrate heeft ook zijn ogen gericht op de Australian Open

Gezien de hoge waarde van onze spelers is een confrontatie tussen hen tijdens de wedstrijd heel goed mogelijk. Andrei Istrate, de dubbele medaillewinnaar van vorig jaar, zegt dat het niet echt leuk is om tegen een vriend te spelen.

“Het is niet echt prettig. Het overkwam me vorig jaar op de Europese kampioenschappen in Polen, waar ik mijn teamgenoot Eduard Ionescu tegenkwam in de halve finale. Het is pas als we naar het tafelveld gaan dat we tegenstanders zijn, en daarna, nadat we de baan hebben verlaten, is de winnaar blij, de verliezer is een paar uur van streek, en daarna is alles weer als vanouds”, zei Andrei Istrate, medaillewinnaar op de Europese kampioenschappen U21.

Andrei Istrate heeft deze dagen ook wat extra emoties. Als groot fan van veldtennis houdt hij ook de Australian Open in de gaten, waar Carlos Alcaraz zijn favoriet is. Hij geeft toe dat hij geleden heeft toen zijn idool Roger Federer met pensioen ging: “Het was een uniek gevoel toen Roger speelde en je blij was met zijn schot. Dat zal nooit meer gebeuren in de tennisgeschiedenis.”

De coach van het mannenteam, Andrei Filimon, geeft toe dat als er een krachtmeting is tussen de Roemenen, het ieder voor zich is, want hij zit niet in de hoek van een van de twee. “Er is geen manier waarop we kunnen blijven, ze spelen op hun eigen manier, wie beter is wint. Ze kennen elkaar al, ze spelen al heel lang samen, ze hebben geen advies nodig, zeker niet als ze tegen elkaar spelen,” zei Andrei Filimon, coach van het mannenteam.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *