Ongelooflijke uitschakeling Australian Open 2024: Novak Djokovic verslagen door Jannik Sinner

Ongelooflijke uitschakeling Australian Open 2024: Novak Djokovic verslagen door Jannik Sinner

Novak Djokovic was ongeslagen in 33 wedstrijden op de Australian Open, maar Jannik Sinner wist de Servische kampioen te verslaan en de finale in Melbourne te bereiken met 6-1, 6-2, (6) 6-7, 6-3.

Het is de eindzege voor de Italiaan, die in 2024 in de finale van de Australian Open zal spelen tegen Daniil Medvedev of Alexander Zverev.

Jannik Sinner is de eerste Italiaan in de geschiedenis die de Grand Slam-finale bereikt op de Australian Open.

Ongelooflijke uitschakeling Australian Open: Novak Djokovic verslagen door Jannik Sinner

De wedstrijd tussen Djokovic en Sinner duurde drie uur en 25 minuten.

Kwalificatie voor de finale van de Australian Open 2024 is de beste prestatie van de 22-jarige Sinner op een Grand Slam-toernooi.

Hij heeft ook in de halve finale gespeeld op Wimbledon 2023, waar hij werd verslagen door Novak Djokovic zelf.

“Het was een hele zware wedstrijd. We begonnen heel goed, net als de eerste twee wedstrijden. Ik voelde dat hij zich niet zo goed voelde op het veld. Ik miste dat matchpoint met mijn forehand, maar ik heb mezelf gereset en met deze sensationele sfeer deden we het. Ik keek uit naar deze wedstrijd. Het is altijd leuk om een speler te ontmoeten van wie je kunt leren. Ik ben blij dat ik deze ervaring met jou en mijn team kan delen. Ik denk dat ik een vergelijkbaar spel heb als Novak, ik probeer zoveel mogelijk ballen terug te slaan. Ik probeer hem zoveel mogelijk over de baan te bewegen, het is een plezier om met hem te spelen en ik weet zeker dat we nog een paar wedstrijden zullen spelen. Het verhaal is dat mijn coach tijdens mijn eerste wedstrijd met Novak zelf vroeg wat ik moest doen om mijn spel te verbeteren. Sindsdien is mijn opslag veel beter geworden en ik denk dat ik nog veel kan verbeteren,” zei Jannik Sinner na zijn wedstrijd met de 36-jarige Serviër.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *