Het onvertelde verhaal van meervoudig fitnesskampioene Angela Gherman. Overdag snijdt ze vlees bij de slager, ’s nachts “breekt” ze de sportschool af/”Ik heb geen tijd om mijn leven opnieuw op te bouwen”.

Het onvertelde verhaal van meervoudig fitnesskampioene Angela Gherman. Overdag snijdt ze vlees bij de slager, ’s nachts “breekt” ze de sportschool af/”Ik heb geen tijd om mijn leven opnieuw op te bouwen”.

Met een lichaam dat er gebeeldhouwd uitziet op haar 51e is Angela Gherman een vrouw die niet onopgemerkt blijft. Haar leven veranderde drie jaar geleden toen ze niet meer tevreden was met hoe ze eruit zag. Ze had gegeten tijdens de pandemie en was toen 15 kilo afgevallen, maar het resultaat bevredigde haar niet. Ze begon thuis te fitnessen en nam daarna contact op met een fitnessprofessional. In slechts drie jaar heeft ze opmerkelijke resultaten behaald en zeven gouden medailles gewonnen bij nationale fitnesswedstrijden. Hij runt ook zijn eigen bedrijf – een kruidenierszaak en slagerij – en geeft toe dat hij er niet voor terugdeinst om vlees te snijden als dat nodig is.

Angela Gherman is een voorbeeld van succes op een leeftijd waarop maar weinig vrouwen het zouden wagen om hun leven radicaal te veranderen. Afgestudeerd aan de Faculteit der Letteren en voormalig lerares Roemeens op de middelbare school, slaagde ze er met veel ambitie in om het pad van haar lot te veranderen zoals haar hart dat voelde en voorschreef.

Ze gaf het lesgeven op voor een administratieve baan en opende vervolgens een zaak met haar man, een slagerij. De zaak liep goed, maar hun relatie verslechterde na verloop van tijd, dus scheidden ze. Als moeder van een 23-jarige zoon nam Angela haar leven in eigen handen en vond zichzelf opnieuw uit als vrouw.

Haar verhaal begint slechts drie jaar geleden, toen ze 50 kilo aankwam tijdens de pandemie. Ze zat niet meer lekker in haar vel.

“Ik was 77 kilo en mijn ex-man zei altijd dat ik eruitzag als een watermeloen. Ik besloot af te vallen, maar ik was te veel afgevallen en ik vond mezelf niet leuk als ik in de spiegel keek. Ik begon thuis sit-ups te doen en op mijn voeding te letten. Drie maanden lang deed ik het thuis, daarna zocht ik Felicia Purice Russ op, emeritus coach bij CSM Iasi, die erg tevreden was over mij en mijn energie,” vertelde Angela Gherman over hoe haar verbazingwekkende transformatie begon.

Ze nam het op tegen atleten die veel jonger waren dan zij

Ze was ambitieus, zodat ze slechts zes maanden nadat ze met de sport was begonnen haar eerste officiële succes had: ze kreeg een vermelding in een nationale fitnesswedstrijd, waaraan deelnemers deelnamen die veel ervarener waren dan zij.

Sindsdien heeft ze er niet minder dan zes nationale kampioenstitels in de categorie +45 in body fitness en een absolute kampioenstitel in de leeftijdscategorie 18-35 in body fitness aan toegevoegd, die ze vorig jaar nog won, terwijl ze tegen veel jongere atleten streed.

Angela Gherman is altijd al een mooie vrouw geweest, zoals deze 25 jaar oude foto laat zien

“Zo ben ik van psoriasis afgekomen”

Angela is fitnessinstructrice en ook lid van de Roemeense fitnessfederatie. Dankzij sport is ze erin geslaagd om bijna volledig af te komen van een aandoening waar ze lange tijd veel last van had.

“Totdat ik een wedstrijdsporter werd, zat ik onder de psoriasis. Dankzij het sporten heb ik het stresshormoon met endorfine kunnen elimineren en dat gebeurt door het samentrekken van de spieren. Ik had veel eczeem, maar daardoor is de psoriasis verbeterd,” vertelde de sportster.

Angela met haar coach Felicia Purice Russ

Naast het sporten runt Angela ook haar eigen bedrijf. Na haar scheiding opende ze een kruidenierszaak en opende ze haar eigen slagerij.

“Ik liet alles achter, de boerderij, het huis van vier verdiepingen, de auto, en begon helemaal opnieuw. Ik verhuisde naar een huurhuis, mijn zoon ook en ik opende nog een slagerij. Ik werk van ’s ochtends tot ’s avonds als ik naar de sportschool ga. Veel mensen denken dat ik alleen maar voor de spiegel zit,” vertelde Angela.

De sportvrouw is ook verkoopster in haar winkel en aarzelt niet om haar werknemers een handje te helpen als dat nodig is.

“Ik weet hoe ik vlees moet snijden met een zaag. Ik heb varkensvlees en kalfsvlees gesneden,” vertelde ze ons.

Ze heeft geen relatie

Hoewel Angela een extreem mooie vrouw is die zelfvertrouwen uitstraalt en de touwtjes in handen heeft, zegt ze dat ze nog geen tijd heeft gehad om haar liefdesleven weer op te bouwen. Ze heeft haar zinnen gezet op wereldkampioen worden, wat hard werken en toewijding vereist.

“Ik heb geen tijd om mijn leven opnieuw op te bouwen. Mijn droom om wereldkampioen te worden is heel belangrijk. De man naast me moet op hetzelfde emotionele niveau zitten als ik, hij moet iemand zijn met mijn energie, hij moet geen grenzen aan me stellen, anders straal ik niet. Hij moet net zo graag bij me willen zijn als ik”, voegde ze eraan toe.

LEES OOK:

LIVE DIGEST: Fitnesstrainer: We kunnen thuis trainen. We hebben alle trainingsspullen!

EXCLUSIEF: Hoe een lokale agent een atletieklegende werd. Hij werd kampioen ook al had hij geen polsstok. “Ze lieten me met mijn stok springen”


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *