Europese rallykampioenen raceten met hoge snelheid door de sneeuw!

Europese rallykampioenen raceten met hoge snelheid door de sneeuw!

De Europese junior rallykampioenen Norbert en Francesca Maior gingen aan de leiding in de heetste historische sneeuwwagencompetitie van Roemenië. In februari beginnen de twee broers en zussen aan de eerste ronde van het World Rally Championship in Zweden.

Twintig teams uit Frankrijk, België, Duitsland en Roemenië namen deel aan de traditionele sneeuwrace in het dorp Comandău in Covasna. De wedstrijd duurde 3 dagen en werd, net als vorig jaar, gewonnen door het Belgische duo Paul Chabloz en Phillipe Escobar.

Norbert en Francesca Maior, de Europese junior rallykampioenen van 2023, waren aanwezig bij de start van de wedstrijd.

Europese rallykampioenen raceten met hun raceauto’s razendsnel door de sneeuw

“Het is een eerste training voor 2024. We nemen deel aan de Historic Winter Rally als openers met een vierwielaangedreven auto, dus we moeten wennen aan dit soort auto’s… het is de eerste keer dat we ermee rijden,” zei Norbert Maior, Europees junior rallykampioen van 2023.

Na een buitengewoon 2023 bereiden Norbert en Francesca zich voor op de uitdaging van hun leven. Dit jaar komen ze voor het eerst aan de start in het World Junior Rally Championship. “We hebben minder dan een maand tot de eerste ronde van het World Rally Championship, minder dan een maand tot we onze droom waarmaken,” voegde hij eraan toe.

In de eerste ronde, die van 15 tot 18 februari in Zweden wordt verreden, nemen de jongeren het op tegen de beste juniorcoureurs ter wereld. “We zijn erg enthousiast om aan de start te staan, we weten dat het niet makkelijk zal zijn, dit jaar is er een absoluut record aan inschrijvingen, 19 teams van over de hele wereld zullen er zijn, klaar om te vechten”, voegde Norbert Maior eraan toe.

De gebroeders Maior zijn zich ervan bewust dat 2024 extreem moeilijk zal worden in de nieuwe competitie waaraan ze zullen deelnemen. Ze zullen deelnemen aan alle 5 de etappes van het Junior World Rally Championship. “De verwachtingen zijn niet vanaf het begin om te winnen, dat zal moeilijk worden, maar we hebben er vertrouwen in dat we een aantal goede resultaten kunnen neerzetten, om in de top 6-7 te komen”, kondigde de kampioen aan.

In 2024 zullen Norbert en Francesca Maior alleen deelnemen aan het Junior World Rally Championship. Ze zullen deelnemen aan alle 5 de etappes: Zweden, 15-18 februari, Kroatië, 18-21 april, Italië, 30 mei-2 juni, Finland, 1-4 augustus en Griekenland, 5-8 september.

De Winter Romania Histroric Rally had 16 specifieke evenementen

De organisatoren hebben dit jaar de 8e editie van de Winter Romania Historic Rally afgevinkt. De wedstrijd werd georganiseerd door de Automobile Association ASPROMECA (Paul Lacombre), met de steun van Club Auto Crono Cv (Simon Arpad) en Rival Racing (George Grigorescu). De editie van dit jaar had een totaal van 450 kilometer, met de 16 specifieke evenementen die 200 kilometer aflegden, en het hele evenement was verdeeld in 3 dagen en 7 secties. Francois en Eliott Delecour (vader, voormalig wereldkampioen rally en zoon) behoorden tot de deelnemers en eindigden de race op de 7e plaats. Het enige Roemeense team dat aan de start stond, Cedric Cătălin Ghigea/Călin Fărăgău, eindigde als 15e algemeen.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *