Vernedering voor Frankrijk bij de start van de SIX NATIONS rugby! Zo ziet het programma van de beroemde ovale balcompetitie eruit

Vernedering voor Frankrijk bij de start van de SIX NATIONS rugby! Zo ziet het programma van de beroemde ovale balcompetitie eruit

Frankrijk werd vrijdagavond in Marseille met 38-17 verslagen door Ierland in de openingswedstrijd van de editie 2024 van de Six Nations.

De andere twee wedstrijden in de eerste fase vinden zaterdag plaats: Italië – Engeland (Olympisch Stadion – Rome, 16:15) en Wales – Schotland (Principality Stadium – Cardiff, 18:45).

Vernedering voor Frankrijk in de allereerste start van SIX NATIONS rugby! Zo ziet het schema van de beroemde ovale balcompetitie eruit

Frankrijk speelt dit jaar drie thuiswedstrijden in de provinciesin Marseille, Lille en Lyon, omdat het Stade de France in Parijs wordt gerenoveerd voor de Olympische Spelen. Tot nu toe hebben de Fransen slechts één wedstrijd van het zeslandentoernooi buiten Parijs gespeeld, in 2018 tegen Italië in Marseille.

Beide teams zijn gestopt in de kwartfinales van het WK 2023, met het als derde geplaatste Engeland als best geplaatste Europese team op de competitie die in de Hexagon wordt gehost.

Ierland zal op zoek zijn naar hun tweede opeenvolgende titel, een prestatie die voor het laatst werd neergezet door Engeland in 2016 en 2017.

De afwezigheid van aanvoerder Antoine Dupont, die liever overstapte naar rugby VII in de hoop de Olympische Spelen in Parijs te halen, verklaart de slechte prestatie van de Fransen niet, schrijft de Franse pers.

Het zeslandentoernooi is een rugbycompetitie die jaarlijks wordt gespeeld tussen de rugbyteams van Engeland, Frankrijk, Ierland, Italië, Schotland en Wales. Het is de opvolger van het Five Nations Tournament, waaraan Italië niet deelnam, dat op zijn beurt de opvolger was van het Four Nations Tournament, waaraan van 1882-1883 Britse teams tegen elkaar speelden. Frankrijk deed mee aan het toernooi in 1910 en Italië in 2000.

Competitieschema zes landen

Stadium 2

  • Zaterdag 10 februari: Schotland tegen Frankrijk (Murrayfield, Edinburgh), Engeland tegen Wales (Twickenham, Londen)
  • Zondag 11 februari: Ierland – Italië (Aviva Stadium, Dublin)

Ronde 3

  • Zaterdag 24 februari: Ierland – Wales (Aviva Stadium, Dublin), Schotland – Engeland (Murrayfield, Edinburgh)
  • Zondag 25 februari: Frankrijk – Italië (Stade Pierre Mauroy, Lille)

Ronde 4

  • Zaterdag 9 maart: Italië – Schotland (Olympisch Stadion, Rome), Engeland – Ierland (Twickenham, Londen)
  • Zondag 10 maart: Wales – Frankrijk (Principality Stadium, Cardiff)

Ronde 5

  • Zaterdag 16 maart: Wales – Italië (Principality Stadium, Cardiff), Ierland – Schotland (Aviva Stadium, Dublin), Frankrijk – Engeland (Parc OL, Lyon)

Fotocredit: X / Iers Rugby


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *