Het onbekende verhaal van de wereldkampioen Cătălin Chirilă. “Als ik om mijn leven geef, is het beter om te stoppen”

Het onbekende verhaal van de wereldkampioen Cătălin Chirilă. “Als ik om mijn leven geef, is het beter om te stoppen”

Cătălin Chirilă, de beste kajak-kano atleet van Roemenië, die zich kwalificeerde voor de Olympische Spelen in Parijs, werd gedwongen om de wedstrijdsport 3 maanden op te geven vanwege een diepe veneuze trombose, waardoor zijn leven en niet alleen zijn carrière in gevaar kwam.

In 2021, net na de Olympische Spelen in Tokio, kreeg Cătălin Chirilă, wereldkampioen kajak-kano op de 1000 meter enkele kano, nieuws dat hem diep schokte.

“Toen ik bij de eerste medische controle aankwam, waren de artsen heel beslist, hun beslissing was duidelijk, het was moeilijk voor me om te horen, als ik om mijn leven geef, is het goed om te stoppen met trainen,” zei Cătălin Chirilă, een atleet die zich kwalificeerde voor de Olympische Spelen in Parijs in het kano-evenement, 1000 meter.

Het onvertelde verhaal van wereldkampioen Cătălin Chirilă

De reden was een diep-veneuze trombose: “Meteen na de Olympische Spelen kwam er een diep-veneuze trombose, een probleem dat ik niet had verwacht.”

Het slechte nieuws kwam na de Olympische Spelen in Tokio: “Als kind droomde ik ervan om wereldkampioen te worden. De eerste editie meteen in het Olympische jaar op het wereldkampioenschap in niet-Olympische onderdelen. Ik voelde de kracht die ik had, wij als dubbelspel was op dat moment met Victor Mihalachi, en ik wilde daar grote resultaten behalen.”

Artsen brachten hem echter terug op aarde: “Langzaam, langzaam besefte ik dat niet alleen mijn carrière in gevaar was, maar ook mijn leven. Er volgden drie maanden waarin ik voorgoed aan de kant moest blijven.” De wereldkampioen zegt dat de drie maanden waarin hij niets kon doen de moeilijkste van zijn leven waren: “Terugkomen was heel moeilijk. Maar om te bedenken dat het me sterker maakte en dat ik meteen wereldkampioen werd, dat was geen toeval,” zei hij.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *