Hoe de zaak Simone Halep behandeld moet worden. De communicatiespecialist legt uit: “Ze kan geen gerechtigheid krijgen. Dat is het systeem”.

Hoe de zaak Simone Halep behandeld moet worden. De communicatiespecialist legt uit: “Ze kan geen gerechtigheid krijgen. Dat is het systeem”.

Het Hof van Arbitrage voor de Sport (CAS) buigt zich vanaf woensdag over de zaak van Simone Halep, voor vier jaar geschorst wegens dopinggebruik.

De hoorzittingen lopen van woensdag tot en met vrijdag en een uitspraak zou over een paar dagen of zelfs maanden bekend kunnen worden gemaakt.

Monica Munteanu Ducarroz, een specialist in strategische communicatie en public relations, legde uit hoe het imago van Simona Halep is aangetast en hoe de situatie moet worden aangepakt.

Hoe de zaak van Simona Halep moet worden aangepakt. De communicatiespecialist legt uit: “Het systeem is zo opgebouwd dat ze in geen geval gerechtigheid kan krijgen”.

De CAS-commissie heeft besloten dat de hoorzitting begint op woensdag 7 februari 2024, om 10:30 uur CET. Alles wordt achter gesloten deuren gehouden.

De analyse van de zaak zal volgens de ontvouwing eindigen op vrijdag 9 februari om ongeveer 16:30 uur ET, maar de CAS-beslissing in de zaak van Simone Halep kan nog enkele maanden duren.

“Ik heb vaak over deze situatie nagedacht. Ik denk dat wat er met Simona Halep is gebeurd extreem oneerlijk is, omdat het systeem zo in elkaar zit dat ze op geen enkele manier gerechtigheid kan krijgen. Wat mijn agentschap zou doen, is op een duidelijke manier haar gebrek aan verantwoordelijkheid in deze situatie benadrukken. Maar zolang de regels van de sport aangeven dat de atleet ook verantwoordelijk is, zit je met een probleem dat je niet kunt oplossen. Om het op te lossen, zou je een heel brede beweging moeten maken waarbij de hele industrie een standpunt inneemt. De hele sport moet een standpunt innemen, wat erg moeilijk is, omdat ze waarschijnlijk bang zijn om iets te doen,” vertelde Monica Munteanu Ducarroz. Podcast Bedrijfsfilosofie, zij is de man die met veel succes omgaat met sterren als Delia, Mihai Bendeac of Codin Maticiuc.

Simona Halep kreeg een schorsing van vier jaar en heeft sinds 2022 geen officiële wedstrijd meer gespeeld. Na een dopingtest op de US Open van 2022 testte ze positief op Roxadustat.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *