Simona Halep liep laat in de avond weg bij het CAS op de eerste dag van de hoorzittingen in haar dopingzaak: “Ik kan niet praten. We praten aan het einde”.

Simona Halep liep laat in de avond weg bij het CAS op de eerste dag van de hoorzittingen in haar dopingzaak: “Ik kan niet praten. We praten aan het einde”.

Op woensdag, de eerste dag van de hoorzittingen in haar dopingzaak, bleef Simona Halep tot laat in de avond bij het Court of Arbitration for Sport (CAS).

“Ik kan niet praten,” zei ze. Volgens sport.ro liet Halep aan journalisten die buiten het CAS hoofdkwartier stonden te wachten weten dat “we aan het einde zullen praten”.

De Roemeense advocaat van de sportster toonde vertrouwen in de kansen van Simone Halep om te winnen in de rechtszaak in Lausanne. Bogdan Stoica zei dat hij altijd optimistisch is geweest.

“Natuurlijk zijn er kansen. We zijn altijd optimistisch geweest.”, antwoordde hij toen hem werd gevraagd hoe lang de hoorzittingen op de eerste dag duurden.

Om de geplande hoorzittingen af te ronden, zullen Simona Halep en haar advocaten op donderdag en vrijdag 8 en 9 februari terugkeren naar het CAS. Halep zal geen verklaringen afleggen aan de media voordat de hoorzitting is afgerond. Wanneer de hoorzitting is afgerond, zal de CAS Commissie beraadslagen en de arbitrale uitspraak opstellen met daarin de beslissing en de rechtvaardiging.

Het is op dit moment onduidelijk wanneer de definitieve arbitrale beslissing zal worden genomen.

De atlete uit Constanta testte positief op roxadustat op 21 oktober 2022, na een eerste ronde wedstrijd op de US Open. Het International Tennis Integrity Agency (ITIA) maakte op 12 september 2023 bekend dat ze het Tennis Anti-Doping Programme (TADP) had overtreden en door een onafhankelijk tribunaal voor vier jaar werd geschorst.

Vanaf oktober 2022 is Halep voorlopig geschorst, een schorsing die het tribunaal uit haar periode van onverkiesbaarheid heeft verrekend. Hiermee duurt de schorsing van de voormalig wereldtopper van 7 oktober 2022 tot 6 oktober 2026.

De volledige beslissing van het onafhankelijke Sport Resolutions tribunaal in de zaak Simona Halep is gepubliceerd door het International Tennis Integrity Agency (ITIA). Het document is geschreven om persoonlijke gezondheidsinformatie te beschermen.

Wie gaf Simona Halep het besmette supplement?

Daarnaast zou fysiotherapeute Candice Gothier de sportster het besmette supplement hebben gegeven. Halep sprak ook met Patrick Mouratoglou, haar coach. Mouratoglou zei dat het supplement veilig te gebruiken was omdat er geen verboden stoffen op het etiket stonden en het niet riskant leek.

Op 24 oktober ging Simona in beroep bij het Hof van Arbitrage voor de Sport. Na veel vertragingen kondigde het CAS aan dat de zaak tussen 7 en 9 februari 2024 zal worden onderzocht.

In een interview met Euronews op 15 december beweerde Simona dat ze geschokt was toen ze erachter kwam dat haar testresultaat positief was en hield ze vol dat ze geen schuld had.

Ook zei ze toen dat ze niet meer samenwerkte met de Mouratoglou Academy en dat het maanden geleden was dat ze Patrick Mouratoglou voor het laatst had gesproken.

“Ik ben het slachtoffer van een onrechtvaardigheid. Ik wacht al meer dan een jaar. Ik heb de meeste tijd niet goed geslapen. Ik ben een emotioneel persoon en voor elke wedstrijd was ik gestrest en voelde ik het in mijn maag. Dit jaar was elke dag zo. Mijn droom is om terug te komen, ongeacht mijn leeftijd, want ik wil op de baan staan en beslissen hoe ik mijn tenniscarrière beëindig. Ik denk dat ik het verdien, na al het harde werk dat ik mijn hele leven heb gedaan en de offers die ik heb gebracht voor tennis. Het zou een ramp zijn om vier jaar niet te tennissen. Ik wil er niet eens aan denken. Ik ben klaar om te vechten. Ik geef niet snel op.” Halep zei eind vorig jaar in een interview met Paris Match.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *