Edi Iordănescu, aankondiging nadat Roemenië hun Nations League-tegenstanders kende: “Eén ding is zeker”.

Edi Iordănescu, aankondiging nadat Roemenië hun Nations League-tegenstanders kende: “Eén ding is zeker”.

Het Roemeense nationale team zit in groep 2 van de Nations League, waar het het op moet nemen tegen Kosovo, Cyprus en de winnaar van de play-off tussen Litouwen en Gibraltar.

Het nationale team zit in de eerste waardeloting van League C, en Litouwen en Gibraltar spelen de play-off in maart om te beslissen welk team in deze competitie, League C, komt. Het verliezende team gaat naar League D.

De Nations League telt ook mee om te bepalen welke Europese ploegen zich als laatste kwalificeren voor het WK van 2026.

Edi Iordănescu, aankondiging nadat Roemenië hun Nations League-tegenstanders had leren kennen

De vier beste ploegen in de Nations League, exclusief de twee beste ploegen in de kwalificatiegroepen, spelen play-offwedstrijden voor het WK, naast de 12 ploegen die op de tweede plaats eindigen.

Groepsschema van de Nations League:

Ronde 1: 5-7 september 2024

Fase 2: 8-10 september 2024

Fase 3: 10-12 oktober 2024

Fase 4: 13-15 oktober 2024

Fase 5: 14-16 november 2024

Fase 6: 17-19 november 2024

De finalerondes vinden plaats in maart 2025.

“Het is voorbarig om nu al een analyse te maken van de tegenstanders. Er zijn nog goede maanden te gaan, een zomerse transferwindow die de situatie voor veel spelers kan veranderen, zowel van ons nationale team als van onze tegenstanders. Het zal veel uitmaken hoe onze jongens spelen tussen nu en de herfst, maar ook de voetballers van onze groepsrivalen.

Eén ding is zeker, het doel van Roemenië moet de eerste plaats zijn, temeer daar we het hebben over een belangrijke kans, parallel aan de klassieke voorrondes, op een eventuele kwalificatie voor de play-off van het WK 2026,” zei Edi Iordănescu volgens de FRF.

Tot die tijd ligt onze maximale focus echter op EURO 2024 en alles wat de optimale aanpak van het eindtoernooi betekent. Van de zorgwekkende situatie die verschillende belangrijke spelers van onze nationale ploeg bij hun clubs hebben, tot de trainingswedstrijden die in maart gepland staan, al mijn aandacht gaat in deze richting – Edi Iordănescu


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *