ROMEins duel op Transylvania Open: Ana Bogdan ontmoet Jaqueline Cristian

ROMEins duel op Transylvania Open: Ana Bogdan ontmoet Jaqueline Cristian

Ana Bogdan, als 8e geplaatst en nummer 65 van de wereld, heeft zich vrijdagavond geplaatst voor de halve finales van de WTA 250 Transylvania Open in Cluj-Napoca. Ze passeerde in de kwartfinales de favoriet Arantxa Rus (45 WTA).

Bogdan, uitzinnig gesteund door fans, won met 3-6, 7-6 (6), 7-6 (5) in drie uur en 28 minuten.

ROMEins duel op de Transylvania Open: Ana Bogdan ontmoet Jaqueline Cristian

Ana Bogdan en Arantxa Rus, de enige twee favorieten over in de competitie, zorgde voor een wedstrijd om in te lijsten in de kwartfinale op de Transylvania Open. Het was de langste wedstrijd van het toernooi tot nu toe, maar ook de spectaculairste.

In de voorlaatste ronde treft Ana Bogdan Jaqueline Cristian, 81e op de WTA-ranglijst, die vrijdag Anastasija Sevastova uit Letland, 656e op de wereldranglijst, met 6-3, 7-5 versloeg.

Patrick Ciorcila, directeur van de Transylvania Open, zei bij de start van het toernooi in Cluj Napoca:

“De loting van dit jaar is erg sterk, met speelsters met een stijgende lijn, die aan het begin van het seizoen staan en voor wie de punten gewonnen op de Transylvania Open veel tellen. Ik sprak Karolina Pliskova en ze is erg enthousiast om in Cluj te spelen en we kunnen niet wachten om haar live te zien op de banen van BT Arena. Ana Bogdan zit al op het hoofdtoernooi. Omdat er altijd terugtrekkingen zijn, zal Jaqueilne Cristian waarschijnlijk meteen worden toegelaten.

Naast hen hebben we nog andere Roemenen, dankzij wildcards. We hopen dat alle spelers gezond zijn en aanwezig kunnen zijn. We zijn blij dat we een nieuwe, gunstigere positie op de WTA-kalender hebben en dat we veel eerder weer kunnen genieten van kwaliteitstennis in eigen land. Hoewel de entreeprijzen vanaf dit jaar zullen stijgen, zullen we voor deze editie extra ticketbelastingen ondersteunen om consistent te zijn met ons publiek en om onze geadverteerde prijzen te handhaven.”

  • De kampioen wordt beloond met 250 WTA-punten en het toernooi heeft een totaal prijzengeld van $267.082.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *