De Major Brothers DEMOCREREN in een nieuwe wereldwijde inval! De Zweedse rally is de volgende

De Major Brothers DEMOCREREN in een nieuwe wereldwijde inval! De Zweedse rally is de volgende

De broers Norbert Maior en Francesca Maior beginnen deze week aan hun avontuur in het World Rally Championship, slechts vier maanden nadat ze geschiedenis schreven voor Roemenië door junior continentaal kampioen te worden.

Op donderdag begint het duo aan de Rally Zweden, de eerste etappe van de WRC-kalender en ook de eerste speciale WRC Junior etappe, die ook een van de zwaarste in 2024 moet worden.

De 300 kilometer lange rally vindt uitsluitend plaats op ijs en sneeuw, een ondergrond waarop de gebroeders Maior minimale ervaring hebben, omdat ze slechts een paar keer hebben deelgenomen aan de enige etappe in zijn soort in Roemenië, die werd georganiseerd in Covasna.

De gebroeders Maior beginnen aan een nieuwe wereldtournee! Volgende: Rally Zweden

De atleten van de Napoca Rally Academy doen mee aan de Mondial dankzij de prijs die ze hebben gewonnen nadat ze Europees juniorenkampioen zijn geworden. De promotor van de competitie draagt dus een groot deel van de kosten van dit seizoen. De juniorenkalender bestaat uit 5 etappes: Zweden, Kroatië, Italië, Finland en Griekenland.

“We kunnen niet wachten om te beginnen, we zijn al een paar dagen bezig en ik kan alleen maar zeggen dat het nu al een sensationele ervaring is. Het wordt een zware rally en sneeuw is niet ons sterkste punt, maar we gaan plezier maken. Ik hoop punten mee te nemen uit deze eerste etappe,” zei Norbert Maior.

De strijd om de juniorentitel zal hevig zijn, met niet minder dan 19 teams die in deze divisie deelnemen aan de Zweedse ronde. De rally telt in totaal 18 klassementsproeven en eindigt op zondagavond. In totaal zullen 57 teams op de Scandinavische sneeuw strijden om de overwinning in de eerste ronde van het wereldseizoen.

Mentor Simone Tempestini komt eraan

Voordat ze in Zweden aankwamen, hadden de gebroeders Maior een paar tests in de sneeuw, eerst in Covasna, tijdens de Winter Rally, en een week geleden in Finland, waar ze ook de wedstrijdauto testten, de Ford Fiesta Rally3, het model dat beschikbaar zal zijn voor alle 19 coureurs in de juniorcompetitie.

Dit is de tweede ervaring voor het duo in Zweden, nadat ze vorig jaar als derde eindigden in de junior divisie, maar dan in Europa en op asfalt, wat het moment was waarop ze begonnen te hopen dat ze het kampioenschap zouden kunnen winnen.

Met Norbert en Francesca Simone Tempestini zal ook aanwezig zijn als mentor, hun collega is de eerste Roemeense Junior Wereldkampioen., een prestatie die in 2016 werd behaald.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *