Hij was op de Mouratoglou Academy en gaat in de aanval na het dopinggeval van Simone Halep: “Atleten krijgen stoffen toegediend”.

Hij was op de Mouratoglou Academy en gaat in de aanval na het dopinggeval van Simone Halep: “Atleten krijgen stoffen toegediend”.

Een voormalig speler van de Mouratoglou Academy heeft een reeks harde uitspraken gedaan tegen de coach die Simona Halep trainde en die toegaf schuldig te zijn in de dopingzaak van de Roemeense.

Sara Maria Popa, 18 jaar, speelde tennis op de Mouratoglou Academy en zei dat atleten van jongs af aan bepaalde stoffen toegediend krijgen.

Simona Halep wacht op een uitspraak van het sporttribunaal in Lausanne nadat er doping met roxadustate was aangetroffen.

Ze was op de Mouratoglou Academy en gaat in de aanval na de dopingzaak tegen Simone Halep: ‘Atleten krijgen stoffen toegediend’.

Halep heeft een schorsing van vier jaar gekregen en hoopt op strafvermindering bij het CAS.

“Ik wens haar het allerbeste, net als iedereen die haar steunt. Er zijn aan beide kanten fouten gemaakt. Misschien had ze voorzichtig moeten zijn, misschien had Mouratoglou ook voorzichtig moeten zijn om haar precies te vertellen wanneer ze die stof moest krijgen, misschien.

Ik ken de details niet en wil er niet te diep op ingaan. We kennen de achtergrond niet. Er zijn atleten die deze stoffen gebruiken, alleen worden ze niet gepakt omdat ze precies weten wanneer ze de stof moeten elimineren en ze weten precies wanneer ze ze moeten innemen. Ik werd bijvoorbeeld wekelijks getest en heb het nooit genomen. Maar ik kan mijn hand niet in het vuur steken voor andere atleten.

Supplementen zijn verschillende stoffen die fysieke trainers en academieartsen aan atleten geven. Supplementen zijn precies de dagpillen die iedereen kan innemen.

Ik was toen ik 12 jaar oud was. Ik speelde op de Mouratoglou Academy. Het is waar dat atleten van jongs af aan bepaalde stoffen toegediend krijgen. Bij de junioren word je niet gecontroleerd door de anti-doping mensen. Ze laten je een beetje opgroeien, je wordt 17 en dan beginnen ze je intensiever te testen. Spelers en ouders moeten akkoord gaan. Ze krijgen een blaadje en moeten ondertekenen om akkoord te gaan met het gebruik van die stof. De eerste keer was ik bang, ik wist echt niet wat er aan de hand was”, zei Sara Maria Popa volgens as.ro.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *