Dinamo heeft toegeslagen! De voetballer die voor FC Barcelona speelde en werd geschat op 7,5 miljoen euro is gearriveerd.

Dinamo heeft toegeslagen! De voetballer die voor FC Barcelona speelde en werd geschat op 7,5 miljoen euro is gearriveerd.

Dinamo heeft Edgar Ie gecontracteerd, een verdediger die voor FC Barcelona speelde en werd getaxeerd op 7,5 miljoen euro, volgens transfermarkt.com.

Nu heeft Edgar Ie een marktwaarde van €1,7 miljoen, met een piek van €7,5 miljoen in de winter van 2022.

De rood-witten vechten om degradatie te voorkomen en spelen zondag tegen Oțelul Galati in de 26e ronde van de Superleague, vanaf 20:00 uur in het Arcul de Triumf Stadion.

Dinamo, enorme transfer! De voetballer die voor FC Barcelona speelde is gearriveerd en werd genoteerd op 7,5 miljoen euro

“Vrij sinds 30 januari, na het beëindigen van de contractuele relaties met het Turkse Basaksehir, is centrale verdediger Edgar Miguel Ié sinds zondag de nieuwe speler van Dinamo.

De 29-jarige, in Bissau geboren, Edgar Miguel Ié heeft een dubbele nationaliteit, Guinee-Bissau en Portugal. Hij zat in de selectie van Guinee-Bissau voor de Afrika Cup of Nations, die vorige maand begon, en was een integraal onderdeel van de 1-0 overwinning van het team op Nigeria op 22 januari.

Edgar Miguel Ié werd in Portugal opgeleid aan de Sporting Lisbon Football School en werd op 18-jarige leeftijd overgeplaatst naar Barcelona. Hij speelde één wedstrijd voor het eerste team (Huesca vs Barcelona 0-4 in de Spaanse beker) en 48 voor Barcelona B, voordat hij werd uitgeleend aan Villarreal B.

Edgar Miguel Ié’s carrière omvat nog steeds belangrijke namen in het Europese voetbal, Belenenses (Portugal), Lille en Nantes (Frankrijk), Trabzonspor en Basaksehir (Turkije), selecties voor alle Portugese nationale teams, onder Fernando Santos of Rui Jorge, wedstrijden in de Europa League en Conference League,” zei Dinamo in een verklaring.

“Ik ben erg blij met deze kans en ik hoop het team zo goed mogelijk te kunnen helpen. De voorzitter van Dinamo heeft met de zaakwaarnemer gesproken en ik ben blij dat de deal rond is. Ja, we kunnen degradatie voorkomen. Ik ken de situatie, het team zal het halen, dat hopen we. Ik heb er geen probleem mee dat we naar League 2 zakken. Ik kwam hier om alles te geven en het team te helpen,” zei Edgar Ié volgens iamsport.ro.

“Edgar Miguel Ié tekende vandaag zijn contract bij onze club en poseerde met het rood-witte shirt. De nieuwe Dinamo speler zal vanavond aanwezig zijn op de “Arcul de Triumf” voor de wedstrijd tegen Oțelul Galati om bij de “honden” te zijn die getraind worden door Željko Kopić. Tot ziens op de “Arc”!” zegt Dinamo ook.

foto: Facebook.com/DinamoBucurestiOfficial


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *