Dag en nacht dromen voor de Olympische Spelen van Parijs 2024! Wat de kampioen op haar kalender heeft gezet

Dag en nacht dromen voor de Olympische Spelen van Parijs 2024! Wat de kampioen op haar kalender heeft gezet

Bokser Loredana Marin heeft later deze week haar eerste Olympische kwalificatietoernooi.

De Europese bokskampioene bereidt zich voor op haar eerste kwalificatietoernooi, in Italië, dat haar ticket voor de grootste sportcompetitie ter wereld zou kunnen veiligstellen. De jonge sportster heeft kwalificatie voor de Olympische Spelen tot haar topprioriteit gemaakt en de kalender in haar kamer is daar het bewijs van.

Loredana Marin, Europees jeugdkampioen boksen en Europees vice-kampioen U22, is pas 20 en staat op het punt haar grootste droom te vervullen: zich kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs. Op 26 februari bokst ze in het eerste kwalificatietoernooi in Assisi, Italië, en ze wil daarvandaan terugkeren met een ticket voor Parijs in de zomer.

“Ik kan me kwalificeren in februari! Ik werk elke dag en houd overal rekening mee. Ik heb een notitieboekje waarin ik elke dag mijn training opschrijf, de supplementen die ik neem”, kondigde Loredana Marin aan.

Dag en nacht dromen van de Olympische Spelen in Parijs

Als je Loredana’s hotelkamer binnenloopt, waar de sportster al vier jaar woont sinds haar verhuizing naar Boekarest, is de kalender aan de muur het eerste waar je oog op valt. “Op de kalender in de kamer is kwalificatie voor de Olympische Spelen de eerste prioriteit. Dat is mijn droom en de droom van elke wedstrijdsporter,” zegt Loredana Marin, lid van het nationale senior boksteam van Roemenië.

De Europese jeugdkampioene is een fervent tatoeëerder en heeft Olympische cirkels op haar rechterarm getatoeëerd. “Ik kan zeggen dat ik ze heb getatoeëerd toen ik voelde dat ik dat wilde doen en ik hou van deze sport. Ik wens met heel mijn hart dat er naast de Olympische cirkels de Eiffeltoren en 2024 komen te staan,” voegde ze eraan toe.

Loredana is het soort bokser dat in het oog springt. Haar schoonheid blijft ook niet onopgemerkt op sociale media: “Er is me vaak gevraagd waarom ik boks, waarom ik geen modellenwerk ben gaan doen. Ik geef geen antwoord omdat ik niet echt op sociale media rondhang. Ook al ben ik vrouwelijker, ik kan in een mannenwereld leven.”

De stap naar senioriteit was moeilijk

Sinds 4 jaar maakt de sportvrouw met steun van de Roemeense boksbond deel uit van het Roemeense nationale senior boksteam en wordt ze getraind door Adrian en Mihaela Lăcătuș. In 2020 werd de jonge vrouw Europees jeugdkampioen. De sportster is ook tweevoudig Europees vice-kampioene U22 en 5e plaats winnares op de wereldkampioenschappen en Europese kampioenschappen voor senioren.

“Het eerste jaar had ik het erg moeilijk om me aan te passen aan de overgang naar senior. Ik was goed bij de jeugd en medaillewinnaar en de overgang was erg moeilijk, niet fysiek maar mentaal. We denken dat we de beste zijn, maar we moeten leren dat het niet altijd zo is. Laten we het stap voor stap doen”, voegde Loredana Marin toe.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *