Mihai Leu rijdt elektrisch! Met welke BOLID hij verscheen op het Roemeense Sportgala

Mihai Leu rijdt elektrisch! Met welke BOLID hij verscheen op het Roemeense Sportgala

Keurig gekleed verscheen kampioen Mihai Leu op de parkeerplaats voor het Roemeense Atheneum aan boord van een vooruitstrevende Duitse Audi Q4 e-tron.

Het model, een compacte luxe crossover SUV, is wereldwijd in trek met een elektrisch vermogen tot 250 kv 1.2, een acceleratie van 0 tot 100 km in maximaal 5,4 seconden en een actieradius tot 545 km. Het interieur valt op door geavanceerde technische innovaties, aantrekkelijke sportiviteit en uitstekende functionaliteit.

Het Roemeense Sportgala, dat op 14 februari in het Roemeense Athenaeum werd gehouden, bracht de grootste namen uit de Roemeense sport samen, waarbij wereldkampioen boksen en nationaal rallykampioen Mihai Leu samen met Andi Moisescu het podium betrad en een van de speciale prijzen uitreikte.

Mihai Leu rijdt elektrisch

Mihai Leu vierde vorige week zijn 55e verjaardag en zijn vrienden gaven hem een surprise party, met grote namen uit de sport zoals Elisabeta Lipă, Mihai Covaliu en Helmuth Duckadam.

Vorig jaar verloor Mihai Leu het Coastal Speed Championship met 0,095 seconden van Alexandru Pițigoi.

Op het Gala van de Roemeense Sport werden de prijzen uitgereikt:

Trofee van uitmuntendheid – Simona Radiș (roeien) – tweevoudig Europees kampioen (dubbel roeien en 8+1) en wereldkampioen dubbel roeien.

Atleet van het Jaar – Cătălin Chirilă (kano) – gouden medaille (500 m) en zilveren medaille (1.000 m) op de Wereldkampioenschappen, zilveren medaille op de Europese Spelen (500 m). Ook genomineerd: Constantin Popovici (waterspringen) en Vlad Dascălu (wielrennen).

Atleet van het jaar – Ancuța Bodnar (roeien) – Europees en wereldkampioen dubbel roeien. Ook genomineerd: Alina Rotaru-Kottmann (atletiek) en Bernadette Szocs (tafeltennis).

Coach van het Jaar – Antonio Colamonici (roeien) – coach-coördinator van de Olympische roeiploeg – 11 boten gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van Parijs 2024; Europees record – 5 goud en 1 zilver; wereldrecord – 2 goud – 1 zilver – 2 brons. Ook genomineerd: Florin Popescu (roeien) en Eduard Iordănescu (voetbal).

Coach van het Jaar – Camelia Voinea (artistieke gymnastiek) – coach van Sabrina Maneca Voinea, gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van Parijs 2024. Ook genomineerd: Simona Maior Pașca (handbal) en Maria Gîrbă (ritmische gymnastiek).

Paralympisch atleet van het jaar – Alexandru Bologa (blind) – gouden medaillewinnaar op de Wereldkampioenschappen en Europese Kampioenschappen. Ook genomineerd – Robert Tămîrjan (paratriatlon) en Florin Cosmin Candoi (paraklimmen).

Paralympisch atleet van het jaar: de winnaar was Constantin Gabriela (para tafeltennis) – bronzen medaille op de Europese kampioenschappen, en de andere genomineerden waren Maria Iordache (para rolstoel karate) en Liliana Pădurean (blind bowlen).

Evenement van het jaar in de sport / Beste organisatie van een internationale wedstrijd in Roemenië – EK senior kortebaan zwemmen in Otopeni. Ook genomineerd: EK worstelen U23 in Boekarest en het wereldkampioenschap ritmische gymnastiek voor junioren in Cluj Napoca.

Team van het Jaar – mannenteamsporten – de winnaar was het Roemeense nationale voetbalteam – gekwalificeerd voor EURO 2024. Het nationale mannenvolleybalteam en het nationale minivoetbalteam waren ook genomineerd.

Team van het Jaar – teamsporten voor vrouwen – de winnaar was het tafeltennisteam van Roemenië – gouden medaillewinnaar op de Europese Spelen. Ook genomineerd waren het Roemeense turnteam en het Alba Blaj volleybalteam.

Team/ploeg van het jaar – mannen individuele sporten – winnaar was de 8+1 boot (roeien) – zilveren medaille op de Europese Kampioenschappen in Bled, kwalificatie voor de Olympische Spelen. Ook genomineerd waren de 1000m dubbele kano (Ilie Sprâncean, Oleg Nuță) en de bobslee 2-ploeg (Mihai Țențea, Ciprian Daroczi).

Team/ploeg van het jaar – individuele sporten voor vrouwen – de winnaar was de 8+1 boot (roeien) – gouden medailles op de Wereld- en Europese kampioenschappen, en ook genomineerd waren de vier roeiboot (roeien) en de bobslee 2-ploeg (Andreea Grecu, Teodora Vlad).

Team van het jaar – gemengde wedstrijden: de winnaar was het team dat de Roemeense federatie voor bodybuilding en fitness vertegenwoordigde – Europees en Balkankampioen, bronzen medaillewinnaar op de wereldkampioenschappen in Santa Suzanna (Spanje). De andere genomineerden waren het gemengde tafeltennisdubbel Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs en het gemengde tafeltennisdubbel Alexandru Pădurariu/Elena Costandache (sportdans).

Sportieve kandidaten – vrouwen: de winnares was Elena Zaharia (tafeltennis) – zilveren medaille op de Wereldkampioenschappen voor jongeren, 3 gouden medailles (team, Onder 19 enkelspel en gemengd dubbelspel) en een bronzen medaille op het EK voor junioren, de andere genomineerden waren Amalia Niță (boksen) en Daria Silișteanu (zwemmen).

Sportieve hoop – mannen: de winnaar was Radu Nițu (schermen) – brons met het team op het WK voor junioren; individueel goud en zilver met het team op het EK voor jongeren; goud met het team op het EK voor junioren, en de andere genomineerden waren Eduard Ionescu (tafeltennis) en Mihai Denis (worstelen).

Sportieve hoop – gemengd: winnaars – Francesca en Norbert Maior – Europese kampioenen rally voor junioren (FIA ERC).
Voorzitter van het jaar: Elisabeta Lipă (FR Kanoën) werd genomineerd als winnaar, de andere genomineerden waren Cristinel Romanescu (FR Tafeltennis) en Ioan Onicaș (FR Minivoetbal).

Beste sportbestuurder: de winnaar was Adela Alexe (CSN Snagov), de andere genomineerden waren Florin Oancea (CSN Lia Manoliu) en Radu Popa (CSN Arcul de Triumf).

Special Olympics: de winnaar was Ionuț Păunescu (31 jaar, Boekarest, turnen – 5 gouden medailles in vloer, parallel, ringen, paardvoltige en individuele verbinding (niveau 2) en 2 zilveren medailles in sprong en rekstok op de Special Olympics Wereldzomerspelen, Berlijn 2023. De andere genomineerden waren Andreea Mustăreață en George David.

De National Agency for Sport Special Award – Legend of Sport werd uitgereikt aan voetbalcoach Mircea Lucescu.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *