Liefde op de tatami, op Dragobete. Het is de mooiste PERECHE in judo

Liefde op de tatami, op Dragobete. Het is de mooiste PERECHE in judo

Andrei en Roxana zijn de twee verliefde judoka’s die de feestdag van de liefde vieren in Roemeense stijl.

Andrei Anghel, bronzen medaillewinnaar op de Europese kampioenschappen in Bosnië en Herzegovina, en zijn vriendin Roxana leerden elkaar kennen bij het nationale judoteam, zijn al 4 jaar samen en doen naast wedstrijdsport ook nog andere sporten. De jonge vrouw onthult dat haar partner een romanticus is en haar altijd verrast met mooie gebaren.

Andrei Anghel, 20 jaar, bronzen medaillewinnaar op de Europese kampioenschappen, en zijn vriendin Roxana, voormalig judoka en huidige coach, beleven een prachtig liefdesverhaal. De twee ontmoetten elkaar bij het nationale judoteam in Cluj-Napoca.

Liefde op de mat op Valentijnsdag. Het is het mooiste koppel in judo

“We zijn al 4 jaar samen, we hebben elkaar ontmoet via de sport. In het begin waren we beste vrienden, maar gaandeweg realiseerden we ons dat we veel gemeen hebben en uiteindelijk waren we samen”, aldus Roxana Oprea, judocoach.

Op 24 februari, de Dag van de Liefde op de Roemeense kalender, zullen jongeren Roemeens feesten. “We zullen zeker Dragobete vieren. We gaan wandelen en ’s avonds romantisch dineren. Ik hoop dat het gezellig wordt,” zegt Andrei Anghel, lid van het Roemeense nationale jeugdjudoteam.

Naast Dragobete, dat ze sinds ze samen zijn elk jaar vieren, houdt Roxana ook van de Roemeense keuken: “Ik ben dol op sarmette en bonen met ciolan”.

Roxana zette de eerste stap in hun relatie

De jonge coach onthult dat haar vriend romantisch is en niet wacht op een speciaal moment om haar te verrassen. “Elk weekend als we elkaar zien koopt hij bloemen voor me,” zei de coach.

Andrei, een atleet die gesteund wordt door de Roemeense Judo Federatie, zegt dat hij vanaf het eerste moment dat hij haar zag voor Roxana gewonnen was: “Ik vond Roxana leuk vanaf het moment dat ik haar zag, het is gewoon dat ik een beetje verlegen ben, het duurde even voordat ik met haar praatte en haar dat vertelde.”

Hij was niet degene die de eerste stap zette: “Ik ben een opener en zelfverzekerder persoon dan hij en ik zei laten we het eens proberen. Ik heb ook eerst gezegd dat ik van je hou.

Uit liefde voor Andrei, die een passie heeft voor vissen, begon Roxana ook van deze activiteit te houden: “We hebben maximaal 8 uur gevist, maar we hebben geen vis gevangen, alleen Andrei. Ik had geen beginnersgeluk zoals ze zeggen”.

Vanwege hun drukke agenda’s kunnen de twee jonge mensen het zich niet veroorloven om veel tijd samen door te brengen. Andrei is lid van het Roemeense nationale jeugdjudoteam en traint het grootste deel van het jaar in Pitesti, terwijl Roxana haar tijd verdeelt tussen training en de faculteit Lichamelijke Opvoeding en Sport in Pitesti, waar ze laatstejaarsstudent is. “Het is best moeilijk om elkaar te zien, de tijd laat het niet toe. Als we elkaar zien, probeer ik het zo goed mogelijk te doen en ik denk dat zij dat ook doet om een leuke tijd te hebben”, zei Andrei Anghel.

Roxana was nationaal kampioen judo

Roxana Oprea is 20 jaar oud en beoefent al 10 jaar judo. Ze is nationaal kampioen in haar categorie, 48 kg en bronzen medaillewinnaar bij de Balkan Spelen en European Cups.

“Twee jaar geleden heb ik wedstrijdsport opgegeven en sinds een jaar coach ik kinderen. De overgang van wedstrijdsporter naar coach was best moeilijk, maar na verloop van tijd realiseerde ik me dat het leven prestatietraining is en de mooiste medailles zijn de glimlachen van de kinderen die ik coach. Het is moeilijker om anderen te coachen dan om mezelf te coachen”, vertelt Roxana.

De jonge vrouw zegt dat als Andrei aan een wedstrijd meedoet, haar emoties haar overweldigen: “Ik heb grotere emoties dan ik, de nacht ervoor kan ik niet eens slapen, ik ben erg nerveus, ik heb momenten waarop ik huil, meestal huil ik van geluk maar ook van verdriet als hij verliest”.

Toen ze atlete was, vocht Roxana in de 48 kg categorie en ze bekent dat het erg moeilijk voor haar was: “Ik verloor veel gewicht, het meeste dat ik ooit aankwam was 8 kilo. In twee weken was ik ze kwijt. Als ik had geweten hoe belangrijk hydratatie was, had me dat veel geholpen.”

Onlangs werd de jonge coach distributeur van een waterionisator die haar atleten ook gratis krijgen op de sportschool waar ze trainen. “Ik ben blij dat ik een erkende distributeur ben geworden, omdat ik een trainingsproces heb doorlopen en veel kennis heb opgedaan over hydratatie. Ik kan mijn atleten nu veel makkelijker helpen, judo is een sport waarbij we categorieën nodig hebben en veel moeten losmaken. Kangen water helpt ons ook om in de categorie te blijven omdat het helpt om de stofwisseling te versnellen en goed te hydrateren,” voegde Roxana Oprea toe.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *