CSM Targoviste heeft de Roemeense beker gewonnen in het vrouwenvolleybal. Dramatische wedstrijd tegen Rapid Boekarest

CSM Targoviste heeft de Roemeense beker in het vrouwenvolleybal gewonnen na de finale tegen CS Rapid Boekarest, met een score van 3-2 (25-23, 25-18, 24-26, 29-31, 15-11). De wedstrijd werd gespeeld in de Sporthal in Mioveni.

De ploeg uit Targoviste zegevierde na twee uur en 23 minuten spelen. CSM heeft nog twee Roemeense bekerfinales gespeeld, in 2022, 1-3 tegen CSM Volei Alba-Blaj en in 2023, 1-3 tegen CSM Lugoj, maar nu wisten ze de trofee te winnen, de tweede in de geschiedenis van de club, na het winnen van de eerste in 2016.

Monika Krasteva was met 41 punten de beste van het team gecoacht door Branko Gajic, en er waren ook Ariana Pîrv, 16 punten, en Jocelyn Urias Castro, met 11 punten.

CSM Targoviste won de Roemeense beker in vrouwenvolleybal. Dramatische wedstrijd tegen Rapid Boekarest

Voor Rapid waren de beste speelsters op het veld Nika Markovic, 28 punten, Ioana Baciu, 18 punten, Nasia Dimitrova, 15 punten, Eli Uattara, 15 punten, en Roxana Roman, 10 punten.

In de halve finales van het Final 4 toernooi schakelde CSM Targoviste kampioen Volei Alba Blaj met 3-1 uit en versloeg Rapid București Dinamo București met 3-2.

“CSM Targoviste-Rapid Boekarest 3-2 (25-23, 25-18, 24-26, 29-31, 15-11). Een finale met veel spanning, dramatisch en spectaculair. CSM Târgoviște won uiteindelijk, maar moeilijker dan de statistieken laten zien. Het team van Dâmbovițence had een magische avond waarin de Bulgaarse Monika Krasteva schitterde. Goede prestaties ook voor Ariana Pîrv, Jocelyn Urias Castro, Petya Barakova en Alexandra Ciucu. MVP – MONIKA KRASTEVA. Ze scoorde maar liefst 41 punten uit de 70 ballen die tijdens de wedstrijd haar kant op gingen. Ze had een efficiëntie van 54%” zegt de Facebookpagina van de Roemeense Volleybal Federatie.

“Spannende finale in Mioveni tussen CSM Targoviste en Rapid Boekarest. De spanning was totaal, er was maximaal drama in 5 extreem spectaculaire sets! Wedstrijdballen gered, ongelooflijke comebacks en vreugde in het oranje aan het einde.

CSM Targoviste leidde met 2-0 in sets, Rapid stond gelijk op 2, maar de meiden uit de buurt van de Chindia Tower hadden de kracht in de beslisser om de rangen te sluiten en met 15-11 te winnen. Een prachtige finale en een verdienstelijke koningin. CSM Targoviste wint haar tweede trofee in de geschiedenis, na die van 2016.

Felicitaties aan beide teams voor de manier waarop ze deze finale hebben geëerd, voor de manier waarop ze zichzelf hebben gegeven en voor elk punt hebben gevochten. Târgoviște won, maar volleybal won,” merkt de bron ook op.

Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!