Rapid EXPORTEERT naar China! Alex Ionita II, salaris van $500.000 per seizoen in de tweede divisie

Rapid EXPORTEERT naar China! Alex Ionita II, salaris van $500.000 per seizoen in de tweede divisie

Alexandru Ioniță II maakt niet langer deel uit van de selectie van de Italiaan Cristiano Bergodi bij Rapid en verhuist naar de Chinese tweede divisieploeg Yunnan Yukun.

Hier zal hij één seizoen spelen, met een optie tot verlenging met nog een jaar, zo maakte de club uit Giulesta bekend.

Rapid EXPORTEERT naar China! Alex Ionita II, 500.000 dollar per seizoen in de tweede divisie

Alex Ioniță, die in 2021 terugkeerde bij Rapid nadat hij door ANAD voor een jaar was geschorst vanwege het dopingschandaal, was dit jaar een ongebruikte reserve in alle vijf wedstrijden die Giules speelde.

De 29-jarige, Alex heeft dit seizoen vijf doelpunten gemaakt in 20 wedstrijden.en gaf ook twee assists, nadat hij vorig seizoen de beste passer was met 13 assists.

Alex Ionita kreeg een driejarig contract en de speler zal ongeveer 500.000 dollar per seizoen betaald krijgen. In ruil daarvoor ontvangt Rapid 50.000 euro.

Wat zegt Alex Ionita II over de transfer?

Opgegroeid in Giulești, waar hij zijn jeugdjaren doorbracht, speelde de man met de bijnaam Bulgaru’ 107 wedstrijden voor Rapid, waarin hij 19 keer scoorde.

“Dit vertrek gaf me een vreemd gevoel, een combinatie van geluk en verdriet. Een nieuw avontuur begint voor mij, maar tegelijkertijd verlaat ik thuis. Ik probeer de dingen vanuit een positief perspectief te bekijken en ik hoop dat als ik daar aankom, ik zal genieten van alles wat er gebeurt.

Ik bedank de supporters voor alle momenten die ik in Giulesti heb doorgebracht – zowel de gelukkige als de verdrietige, ik wens ze het allerbeste van de wereld, een goede gezondheid en in de zomer wil ik een medaille winnen”, vertelde Alex aan fcrapid.ro, bij zijn vertrek naar China.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *