Florin Prunea, 20 jaar na de Wereldbeker van 1994. Hij “begroef” het nationale team! “Ik ben degene die het heeft gedaan in de wedstrijd tegen Zweden. Iedereen kent me”

Florin Prunea, 20 jaar na de Wereldbeker van 1994. Hij “begroef” het nationale team! “Ik ben degene die het heeft gedaan in de wedstrijd tegen Zweden. Iedereen kent me”

Florin Prunea zei 20 jaar na het WK van 1994 dat hij schuld had aan de blunder in de kwartfinale Roemenië-Zweden.

De voormalige doelman beweert dat de supporters hem de fout hebben vergeven. Roemenië kwam dichtbij het bereiken van de halve finale met Brazilië, maar verloor van Zweden op strafschoppen. Met de stand 2-1 voor de tricolores in extra tijd ging de keeper van ons nationale team in de fout en Kenneth Andersson maakte gelijk.

De wedstrijd ging naar strafschoppen en de driekleur verloor. Prunea sprak over de reactieve fase bij de lancering van de film “Hai, Roemenië – Het verhaal van de Gouden Generatie”.

Florin Prunea, openhartige verklaring 20 jaar na het WK 1994. Hij “begroef” het nationale team! “Ik ben degene die het heeft gedaan in de wedstrijd tegen Zweden, ik denk dat iedereen me kent”.

Bij de première van de film waren mensen aanwezig als Ionuț Lupescu, Gheorghe Mihali, Florin Prunea, Bogdan Stelea, Ilie Dumitrescu, Ion Vlădoiu, Marius Lăcătuș of Florin Răducioiu.

Gică Hagi, Ioan Sabău en Dorinel Munteanu waren afwezig, omdat ze betrokken waren bij Super League-wedstrijden.

“Ik ben degene die het heeft gedaan in de wedstrijd tegen Zweden, ik denk dat iedereen me kent. Het spijt me dat ik het heb gedaan, maar het was Gods wil. De supporters van het nationale team hebben me vergeven, ja. Ze vergaven me meteen vanaf de trap van het vliegtuig op de terugweg. We stopten toen in Timisoara, omdat er 50.000 mensen uit Timisoara op ons zaten te wachten. Ik wilde niet uit het vliegtuig stappen, maar Nea Puiu (voormalig coach Anghel Iordănescu) zei dat ik moest uitstappen. En toen ik de trap afkwam en ik mensen mijn naam hoorde roepen, zei ik: ‘Ik ben ontsnapt’. De mensen vergaven het me. Natuurlijk herinner ik me sommige van hen nu nog, maar dat is normaal. Maar mensen zeggen het niet met kwade bedoelingen, omdat het een te mooi verhaal was,” zei Florin Prunea.

Het verhaal van deze generatie is lang geleden ontstaan, maar in de VS was het de climax van dit verhaal. En met emoties, met buitengewone dingen, maar ook met pijn, maar veel emoties, en die vormen de essentie van deze film. Moge God toestaan dat de nieuwe generatie van het nationale team het beter zal doen dan wij. Maar ik denk dat de emotie die onze generatie heeft voortgebracht moeilijk te overwinnen zal zijn. Kan deze film een motivatie zijn voor de huidige generatie? Natuurlijk kan dat. Maar de huidige generatie heeft andere voorbeelden, ze hebben Mbappe, Ronaldo, Messi. Maar wij zullen de rest van ons leven bij Hagi zijn – Florin Prunea


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *