De laatste play-off teams zijn vastgesteld! Welke resultaten er vrijdagavond in de Super League zijn geboekt

De laatste play-off teams zijn vastgesteld! Welke resultaten er vrijdagavond in de Super League zijn geboekt

Sepsi Sf Gheorghe en Farul Constanta gaan als laatste twee groepen de play-offs van de Superliga in. Sepsi won met 2-1 in Ploiesti, terwijl Farul 0-0 speelde in Botosani.

De twee ploegen voegen zich bij FCSB, Rapid, CFR Cluj en Universitatea Craiova in de 10 ronden durende competitie, die de kampioenstitel zal bepalen.

De laatste play-offs zijn vastgesteld! Welke resultaten werden er vrijdagavond geboekt in de Superliga

FCSB gaat aan kop met 64 punten, CFR Cluj staat tweede met 53 punten en Rapid maakt het podium compleet met 52 punten. Op de 4e plaats staat CS Universitatea Craiova (46 punten), de 5e plaats wordt bezet door Sepsi, met 43 punten, terwijl de play-off plaatsen zijn ingevuld met het kampioensteam, Farul, op de 6e plaats, met 43 punten.

In de play-offs van de editie 2023-2024 hebben de teams die vorig seizoen in deze fase speelden zich dus gekwalificeerd.

Farul gekwalificeerd voor de Superleague play-offsna een 0-0 gelijkspel bij FC Botosani. Maar Gică Hagi was erg boos over de beslissingen van de scheidsrechters.

Waarom Mircea Rednic boos werd

Mircea Rednic heeft uitgehaald naar de spelers na de nipte nederlaag tegen Dinamo, een team dat uit de directe degradatiezone is getild.

“We hadden geen kans, hun doelpunt was een afgeketste bal. We hadden grote kansen. De eerste helft waren we te teruggetrokken. En daarom hebben we de centrale middenvelders gewisseld, omdat we te teruggetrokken waren.

Voorin vielen we niet goed aan. We hadden alleen Kevin, want Morar is geen topspits. Dinamo verraste ons ook, maar we speelden veel te gehaast, we gaven veel losse ballen weg.

We hadden kansen, met Fabry, via Căpușă. Het is niet de eerste wedstrijd waarin sommige spelers met angst binnenkwamen. Dankzij de groep was het team veel homogener. Zo konden we dromen, het is jammer dat we er dichtbij waren en het niet haalden.

Het klassement is nu erg krap, er is niet meer zo’n groot gat tussen ons en de hekkensluiter, het is game on. We moeten heel voorzichtig zijn, de goede dingen die we tot nu toe hebben gedaan willen we niet verliezen. De jongens zijn geraakt, we hadden met meer moed moeten spelen.

De jongens werden een beetje bang. Jammer, als we meer vertrouwen hadden gehad,” zei Mircea Rednic.

Wat waren de resultaten op vrijdagavond?

  • FC Botosani – Farul Constanta 0-0;
  • CFR Cluj – FC Hermannstadt 1-0 (Otele 90+3);
  • Dinamo – UTA Arad 1-0 (G. Gregorio 20);
  • FC Voluntari – Universitatea Cluj 0-0;
  • Petrolul Ploiesti – Sepsi OSK 1-2 (Berisha 87 / Fl. Ștefan 14, Debeljuh 90+3).


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *