Van GYMNASTICS, naast Radu Beligan, Sabin Bălașa en Dumitru Prunariu

Van GYMNASTICS, naast Radu Beligan, Sabin Bălașa en Dumitru Prunariu

David Gavrilovici, lid van het Roemeense nationale aerobic turnteam, is de jongste ereburger van zijn geboorteland geworden.

David voegt zich hiermee bij een selecte lijst met onder andere acteur Radu Beligan, kampioene Maricica Puică, schilder Sabin Bălașa, schrijver Neagu Djuvara, Olympisch kampioen Alin Moldoveanu of de eerste Roemeense kosmonaut, Dumitru Prunariu.

David Gavrilovici, een belangrijk lid van het Roemeense senior nationale aerobic turnteam, heeft veel om over op te scheppen! Op 24-jarige leeftijd kreeg hij de titel van ereburger van het district Iasi.

Van turnen, naast Radu Beligan, Sabin Bălașa en Dumitru Prunariu

“Voor mij is het een enorme vreugde omdat mijn werk eindelijk wordt gepromoot door de provincie Iasi”, zei David Gavrilovici, lid van het nationale aerobic turnteam van Roemenië.

David vertelt ook hoe hij het geweldige nieuws kreeg: “Het was een grote vreugde, ik kwam moe uit de training en een van de raadsleden belde me op om me te vertellen dat … vanaf vandaag ben je een ereburger, de raadsleden hebben het goedgekeurd en alles is in orde”.

De atleet geeft toe dat hij nerveus was tijdens de ceremonie: “Het was een hele mooie ceremonie en ik was nerveus omdat alle gemeenteraadsleden er waren.”

Hij werd ook onderscheiden op het Roemeense gymnastiekgala

De titel van ereburger is niet de enige onderscheiding die David dit jaar heeft gekregen. Op het Roemeense gymnastiekgala werd de jongeman uitgeroepen tot beste atleet in aerobic gymnastiek. Het was een uitbundig evenement en de deelnemers droegen bijpassende outfits.

“Ik vond het erg leuk, eerlijk gezegd kleed ik me met deze kleding niet zo vaak omdat ik geen gelegenheden heb, maar ik vind het leuk en ik zou me het liefst vaak zo kleden. In mijn vrije tijd kleed ik me in een trainingspak of jeans, niet in een pak en overhemd zoals op het gala,” voegde David Gavrilovici eraan toe.

Dit jaar heeft de atleet twee belangrijke wedstrijden waaraan hij zal deelnemen met zijn collega’s van het nationale seniorenteam: “De eerste wedstrijd is de World Cup in Japan, waar ik met medailles van terug wil komen, en in september hebben we het Wereldkampioenschap in Italië. Het belangrijkste is dat we ons kwalificeren voor de Wereldspelen in 2025, die om de vier jaar worden gehouden.”

Hij is wereld- en Europees kampioen

Voor David Gavrilovici was 2021 het beste jaar uit zijn carrière. Hij won de wereldtitel in het groepsevent in Bakoe en werd Europees kampioen in Pesaro, Italië, ook in het groepsevent. Ook in Italië won de atleet nog twee zilveren medailles, in het trio en met het Roemeense team, na het winnen van zilver met het team en brons in het trio evenement op de Wereldkampioenschappen in Bakoe.

In 2022 liep de atleet een ernstige knieblessure op en moest een jaar uit de training blijven.

In 2023 wist hij 3 zilveren medailles te winnen op de Europese Kampioenschappen, in trio, aerobic dance en team, en 3 gouden medailles en een zilveren op de Bucharest Open.

Op de Wereldbeker in Japan eind maart zal de turner aan twee onderdelen meedoen, trio en groep. David wordt voor het nationale seniorenteam gecoacht door Maria Fumea en Mădălina Cioveie. De atleet werd op 6-jarige leeftijd ontdekt door Bogdan Bantă, coach bij Gimnis Iasi en CSM Iasi.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *