Eerste trainersWIJZIGING in de Super League na afloop van het reguliere seizoen! Petrolul zonder “directeur”

Eerste trainersWIJZIGING in de Super League na afloop van het reguliere seizoen! Petrolul zonder “directeur”

Petrolul Ploiesti, 10e in de Superliga, kondigde zaterdagavond het vertrek aan van coach Florin Pîrvu.

Petrolul is al lange tijd op zoek naar een vervanger voor Florin Pîrvu en de belangrijkste optie is Marius Șumudică, die onlangs contractvrij werd.

Eerste trainerswissel in Superliga na afloop van het reguliere seizoen! Petrolul zonder “hoofd”

Het management van de Prahoviaanse club wilde hem al sinds de winter ontslaan, maar de fans overtuigden de bazen om de technicus tot het einde van dit seizoen te behouden, wat pas zaterdag gebeurde.

“Als gevolg van een wederzijds overeengekomen beslissing kwam er vandaag een einde aan de samenwerking tussen FC Petrolul Ploiesti en hoofdtrainer Florin Pîrvu, bijna een jaar en een maand nadat de technicus het management van ons team overnam.

Met Florin Pîrvu op de bank, degene die het werk van een andere petrolist, Nicolae Constantin, voortzette, eindigde Petrolul het vorige seizoen op de 8e plaats, en in de huidige editie van het kampioenschap had een weg die gerechtvaardigde hoop gaf op een play-off kwalificatie, met overwinningen behaald tegen Rapid, zelfs in Ciulești, tegen de titelverdediger, Farul Constanta, of, in Bania, tegen de Universiteit van Craiova.

In totaal leidde Florin Pîrvu de “lupi” in 48 officiële wedstrijden (45 in Superliga en 3 in Roemeense Beker), zijn record was 16 overwinningen, 16 gelijke spelen en 16 nederlagen.

De samenstelling van de toekomstige technische staf van ons team zal in de komende periode bekend worden gemaakt, zodra deze is afgerond.

Dank je wel, Florin Pîrvu! Veel succes voor de toekomst!”staat in het persbericht van de club.

Wie is Florin Pîrvu?

De 49-jarige Florin Pârvu werd geboren in Ploiesti en debuteerde als speler voor Petrolul in de eerste divisie in het seizoen 1995-1996. Daarna deed hij twee jaar ervaring op in China, bij Henan, en keerde terug naar Petrolul, waar hij bleef tot 2001, toen hij overstapte naar Dinamo Boekarest. Hij speelde ook voor FC Brasov, Universitatea Craiova, Stal Alcevsk (Oekraïne), AEL Limassol (Cyprus), opnieuw Petrolul, CS Otopeni, Chimia Brazi en CS Turnu Severin, het team waar hij zijn spelerscarrière beëindigde en zijn trainerscarrière begon als assistent van Marian Bondrea.

Hij was ook assistent-coach bij Petrolul, in de 2014 ambtstermijn van Răzvan Lucescuen later bij Rapid Boekarest.

Als hoofdcoach leidde hij in Roemenië de teams Chimia Brazi, Conpet Ploiesti. Hij werkte het laatst als hoofdcoach in China, bij Henan, waar hij de coach was van de U19, U21 en, de laatste keer, het tweede team van de club.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *