ITIA spendeerde miljoenen dollars om Simona Halep schuldig te verklaren in dopingschandaal

ITIA spendeerde miljoenen dollars om Simona Halep schuldig te verklaren in dopingschandaal

Advocaat Howard Jacobs, die Simona Halep verdedigde bij het Hof van Arbitrage voor de Sport, zegt dat het International Tennis Integrity Agency (ITIA) 2 miljoen dollar heeft uitgegeven om aan te tonen dat de Roemeense schuldig is in het dopingschandaal.

Simona Halep heeft haar straf na de beslissing van het CAS terug laten brengen van vier jaar naar negen maanden.

Halep is in de Verenigde Staten, waar ze deelneemt aan het toernooi van Miami, het eerste toernooi na een onderbreking van een jaar en zeven maanden na haar dopingschorsing.

ITIA spendeerde miljoenen dollars om Simona Halep schuldig te verklaren in dopingschandaal

Het toernooi van Miami vindt plaats van 19 tot en met 31 maart op hardcourt en maakt deel uit van de WTA 1000.

Er is een prijzengeld van $8.770.480 mee gemoeid en er doen 128 spelers mee aan het hoofdtoernooi.

“Het is moeilijk te zeggen wat er gebeurd is. Ik had vanaf het begin het gevoel dat de beschuldigingen over onregelmatigheden in haar biologische paspoort ongegrond waren. Ik begreep deze zaak helemaal niet. En in het geval van Roxadustat, normaal gesproken geef je ze (antidopingautoriteiten) het besmette monster en dan ga je akkoord met de sanctie of je vecht het aan, maar het komt nooit tot een zaak als deze. De zaak is super ingewikkeld geworden. Ik kan me niet eens voorstellen hoeveel geld ze hebben uitgegeven aan de instrumenten. Ik zou zeggen, minstens twee miljoen dollar, omdat ze veel experts en advocaten hadden en de hele zaak een strijd was,” vertelde Howard Jacobs aan Sports Illustrated over de zaak van Simone Halep.

“Het Hof van Arbitrage voor de Sport gelooft dat er meerdere niveaus van schuld van de atleet zijn in een zaak over bedorven supplementen, afhankelijk van factoren: Welke stappen heb je genomen om ervoor te zorgen dat het supplement veilig was?

Een van de dingen die ze je vragen is: Heb je een expert geraadpleegd? Dus als de coach een team heeft dat het supplement heeft gevalideerd, zegt TAS over het algemeen dat dat beter is dan wanneer een atleet online gaat en het eerste koopt dat hij vindt,” voegde Jacobs toe.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *