Superleague eindigt een week EERDER. Aankondiging voorzitter FRF

Superleague eindigt een week EERDER. Aankondiging voorzitter FRF

De voorzitter van de Roemeense voetbalbond, Răzvan Burleanu, heeft aangekondigd dat het einde van de binnenlandse competitie een week eerder zal plaatsvinden, op 19 mei.

De halve finales van de Roemeense beker worden ook een week eerder gespeeld, op 17 april. Op de 24e, wanneer ze oorspronkelijk gepland waren, zal er een tussenronde zijn, de zesde ronde van de Superleague play-off en play-out, evenals de League 2 play-off.

Maar de speelkalender voor League 2 verandert niet. De play-off om het laatste team te vinden dat Roemenië vertegenwoordigt in de Conference League vindt plaats op 25 mei en de Roemeense bekerfinale wordt gespeeld zoals gepland op 15 mei.

De Super League eindigt een week eerder. Aankondiging voorzitter FRF

“Gelukkig hebben we dit jaar een zeer drukke kalender, ook omdat de nationale ploeg terugkeert naar een eindtoernooi. In deze context willen we alle data voor het einde van dit competitieseizoen optimaliseren, om rekening te houden met de voorbereiding van de spelers voor hun vertrek naar de EURO, maar ook met de startdatum van het volgende seizoen, op binnenlands en internationaal niveau, zodat de spelers die van het binnenlandse kampioenschap komen zich zo snel mogelijk bij de andere spelers uit het buitenland kunnen voegen.

Het einde van het kampioenschap wordt vervroegd naar 19 mei, een week eerder. Ook de play-off van Liga II, die in deze context op 11 mei eindigt, is een week eerder, zodat we tegelijkertijd de play-out van Liga I met de play-off van Liga II kunnen afronden, zodat we onze play-off wedstrijden voor degradatie-promotie op respectievelijk 19 en 25 mei kunnen houden”, zei Răzvan Burleanu.

Wat het nieuwe seizoen betreft, staat de Roemeense Super Cup gepland voor 6 juli en wordt gespeeld op het thuisveld van de kampioen. “Dit is het eerste seizoen dat we deze kant op gaan en dit initiatief zal bijdragen aan het versterken van het merk Super Cup. Het nieuwe seizoen van de Superleague begint op 13 juli, een week na de Roemeense Supercup,” kondigde de FRF-voorzitter ook aan.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *