Konstantin Koltsov, voormalig ijshockeyspeler en geliefde van Aryna Sabalenka, is overleden. De atleet werd slechts 42 jaar oud

Konstantin Koltsov, voormalig ijshockeyspeler en geliefde van Aryna Sabalenka, is overleden. De atleet werd slechts 42 jaar oud

Voormalig professioneel ijshockeyspeler Konstantin Koltsov uit Wit-Rusland is op 42-jarige leeftijd overleden, aldus de Russische club Salavat Yulaev in een verklaring.

Koltsov speelde als forward voor het nationale team van Wit-Rusland op de Olympische Winterspelen van 2002 en 2010 en speelde drie seizoenen bij de Pittsburgh Penguins van de NHL.

Koltsov had al enkele jaren een relatie met tennisspeelster Aryna Sabalenka, nummer 2 WTA.

“Met diepe bedroefdheid delen wij u mee dat de coach van Salavat Yulaev, Konstantin Koltsov, is overleden,” kondigde de Salavat Yulaev club aan in een verklaring geciteerd door Reuters.

“Hij was een sterk en vrolijk persoon, geliefd en gerespecteerd door spelers, collega’s en fans. Konstantin Jevgenjevitsj zal voor altijd deel uitmaken van de geschiedenis van onze club. Moge hij rusten in vrede,” voegde de verklaring eraan toe.

Koltsov, bekend om zijn snelheid op het ijs, won in 2008 de titel in de Russische Super League met Salavat Yulaev en keerde onlangs terug bij de club als assistent-coach.

Konstantin Koltsov was de vriend van Aryna Sabalenka.

Sabalenka en Koltsov ontmoetten elkaar in juni 2021, volgens People magazine, en de WTA nummer twee postte regelmatig foto’s van hen samen op haar Instagram account.

“Gefeliciteerd met je verjaardag, mijn liefde. Je bent mijn liefste persoon, mijn beste vriend en mijn sterkste steun. Vrede zij met je, kracht, geduld en gezondheid. Ik hoop dat we alles zullen hebben wat we gepland hebben Ik hou van je,” schreef Sabalenka op Instagram.

Koltsov was voor zijn relatie met Sabalenka getrouwd en had drie kinderen.

De eerste berichten suggereren dat de voormalige atleet mogelijk een hartaanval heeft gehad. Overigens is dit de tweede dergelijke tragedie voor Aryna Sabalenka. Vijf jaar geleden verloor de sportster haar vader aan een hartaanval.

Sabalenka heeft haar training afgezegd en het is onduidelijk of ze verder zal spelen in het toernooi van Miami. Sabalenka speelt in de tweede ronde tegen de winnares van Simona Halep-Paula Badosa.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *