Roemenië’s laatste groep tegenstander voor EURO 2024 beslist

Roemenië’s laatste groep tegenstander voor EURO 2024 beslist

Oekraïne heeft zich geplaatst voor het EK en wordt de eerste tegenstander van Roemenië in groep E. Het buurland versloeg IJsland met 2-1 in de play-off finale voor het toernooi in Duitsland.

Oekraïne zit op EURO 2024 in Groep E naast Roemenië, België en Slowakije.

Roemenië en Oekraïne spelen tegen elkaar in de eerste wedstrijd van Groep E op 17 juni om 16:00 uur in de Allianz Arena in München.

Roemeniës laatste groepstegenstander voor EURO 2024 beslist

Na de kwalificatie stuurde de Oekraïense president Zelenski een bericht: “Bedankt jongens! Bedankt, team! Voor de belangrijke emoties voor het hele land. Voor de belangrijke overwinning en de toegang tot de EURO. Voor het zoveelste bewijs: wanneer Oekraïners moeilijkheden ondervinden, maar niet opgeven en blijven vechten, dan winnen ze zeker. In deze tijden, waarin de vijand ons probeert te vernietigen, bewijzen we elke dag dat Oekraïners zijn en zullen zijn. Oekraïne is en zal zijn! Bedankt voor de overwinning! Heil aan Oekraïne!”.

Het team van Oekraïne met IJsland: Lunin – Konoplya, Zabarnyi, Matviienko, Mykolenko – Brazhko – Tsygankov (’88 Talovierov), Malinovsky, Sudakov, Mudrky – Yaremchuk (’72 Dovbyk).

Wedstrijden van Roemenië op Euro 2024

Roemenië – Oekraïne (17 juni, München, 16:00)

België – Roemenië (22 juni, Keulen, 22:00)

Slowakije – Roemenië (26 juni, Frankfurt, 19:00)

Euro 2024 groepen

Groep A: Duitsland, Hongarije, Schotland, Zwitserland

Groep B: Spanje, Albanië, Kroatië, Italië

Groep C: Engeland, Denemarken, Slovenië, Servië

Groep D: Frankrijk, Oostenrijk, Nederland, Polen

Groep E: België, Roemenië, Slowakije, Oekraïne

Groep F: Portugal, Turkije, Tsjechië, Georgië.

Roemenië speelde gisteravond vriendschappelijk tegen Colombia, 2-3, en Edi Iordănescu sprak over de wedstrijd: “Het was een zeer, zeer nuttige test, de belangrijkste test onder mijn leiding. We wisten wat we zouden treffen, een wereldmacht, een compleet team. Het is geen toeval dat ze Spanje, Duitsland en Brazilië hebben verslagen. Het was een test van volwassenheid, we moeten leren van zulke momenten.”


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *