Simona Halep MISSEN Olympische deelname. FRT kondigt aan dat ze niet zal spelen in de Billie Jean King Cup ontmoeting met Oekraïne

Simona Halep MISSEN Olympische deelname. FRT kondigt aan dat ze niet zal spelen in de Billie Jean King Cup ontmoeting met Oekraïne

Simona Halep zal niet deelnemen aan de Billie Jean King Cup ontmoeting waarin Roemenië zal spelen tegen Oekraïne, maakte de Roemeense Tennis Federatie (FRT) zaterdag bekend.

De voormalig nummer 1 van de wereld zal de wedstrijd missen vanwege medische problemen, zei de FRT, maar gaf geen verdere details.

Helaas voor Halep kan ze niet meedoen aan de Olympische Spelen in Parijs, omdat deelname aan de nationale teammeetings van de Billie Jean King Cup (of Davis Cup voor mannen, red.) verplicht is om spelers te kwalificeren voor de Olympische Spelen.

“Vanwege medische redenen kan Simona Halep niet met het Roemeense team deelnemen aan de Billie Jean King Cup tegen Oekraïne! Beterschap, Simona Halep”, luidde het bericht op het officiële Facebook-account van de FRT.

Simona Halep zal naar verwachting volgende maand deelnemen aan de Billie Jean King Cup

De niet-spelende aanvoerder van Roemenië, Horia Tecau, had Halep uitgenodigd om de ontmoeting met Oekraïne bij te wonen en de voormalig wereldtopper nam de uitnodiging aan.

Simona Halep keerde vorige week in Miami terug op de baan na een pauze van een jaar en zeven maanden waarin ze geschorst was wegens doping. De Roemeense verloor in de eerste ronde van Paula Badosa en keerde daarna terug naar het land om zich voor te bereiden op het gravelseizoen met haar nieuwe coach, Carlos Martinez.

Horia Tecău was ook op het toernooi in Miami, waar hij de wedstrijden van de Roemeense vrouwen bekeek en Simona Halep, die haar eerste officiële wedstrijd speelde na haar dopingschorsing.

Simona Halep heeft sinds 2019 niet meer voor Roemenië gespeeld, toen ons team verloor van Frankrijk.

De wedstrijden vinden plaats op 12 en 13 april in de Verenigde Staten. De wedstrijden worden op klei gespeeld.

Horia Tecău heeft ook Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Anca Todoni en Mara Gae opgeroepen.

Oekraïne wordt vertegenwoordigd door Elina Svitolina, Lesia Tsurenko, Yuliia Starodubtseva, Lyudmila Kichenok en Nadiia Kichenok.

De winnaar tussen Roemenië en Oekraïne plaatst zich voor het eindtoernooi van de Billie Jean King Cup 2024, en het verliezende team speelt in de World Group play-off.

Fotobron: Facebook


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *