De Roemeense Cup Rolstoelbasketbal begint vrijdag in Sibiu! Wie doet mee

De Roemeense Cup Rolstoelbasketbal begint vrijdag in Sibiu! Wie doet mee

Van 5-7 april 2024 organiseert de Roemeense basketbalfederatie een nieuwe competitie – de Roemeense Cup in de Rolstoel, die zal plaatsvinden in Sibiu in de Transylvania Hall.

Het is een evenement dat niet alleen sportieve vaardigheden naar voren wil brengen, maar ook vastberadenheid, passie en teamgeest.

De Roemeense Cup Rolstoelbasketbal begint vrijdag in Sibiu!

Met de deelname van 7 teams uit 7 verschillende steden van het land, zal deze competitie een onvergetelijke ervaring bieden aan zowel deelnemers als toeschouwers.

Deelnemende teams komen uit de steden Sibiu, Brasov, Arad, Galati, Cluj, Boekarest en Satu Mare.

Het evenement zal worden bijgewoond door een 5-koppige delegatie van de International Wheelchair Basketball Federation, die de ontwikkeling en prestaties van de Roemeense atleten op de voet zal volgen.

“Het organiseren van zo’n evenement gaat niet alleen over rolstoelbasketbal, maar ook over het creëren van een platform voor inclusie en ondersteuning van mensen met een handicap in onze gemeenschap.

Het is een kans om deze vorm van sport dichter bij het publiek te brengen en het talent en de toewijding van atleten met een handicap onder de aandacht te brengen.

Door de Romanian Cup in Sibiu te organiseren, willen we iedereen de kans geven om deel te nemen aan een sportevenement op hoog niveau en het belang van inclusie en gelijkheid in de sport te begrijpen,” zei Emilia Carmen Tocală, voorzitter van de Roemeense basketbalfederatie.

Het evenement vindt plaats in de Transylvania Hall, de locatie wordt gratis beschikbaar gesteld door de gemeenteraad van Sibiu.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *