Ernstig incident bij turnen. Atleet vastgebonden aan radiator en vernederd door collega-turnsters. Hoe de bond reageert

Ernstig incident bij turnen. Atleet vastgebonden aan radiator en vernederd door collega-turnsters. Hoe de bond reageert

De schandalen en beschamende incidenten in de Roemeense gymnastiek gaan door. Na het schandaal met Amalia Puflea, nu duiken er details op over een ander schokkend incident.

ProSport onthult dat een junior atleet tijdens het trainingskamp in Reșița werd vernederd door zijn teamgenoten.

Omdat zowel het slachtoffer als de daders minderjarig zijn, gebruiken we alleen de initialen van de namen.

Z. K. werd aangevallen door twee van zijn collega’s midden in het Reșița-complex waar het nationale mannenteam verbleef. Op een van de dagen maakten de atleten misbruik van het feit dat ze niet onder toezicht van de coördinatoren stonden en organiseerden ze een feest met alcohol en sigaretten. Twee van de turners, F.B. en D.P., onderwierpen collega turner Z aan onvoorstelbare vernederingen. K, die het slachtoffer werd alleen omdat hij van Hongaarse etniciteit is.

ProSport bronnen zeggen dat hij werd vastgebonden aan een radiator, geschoren en uitgekleed, maar daar hield de beproeving niet op.

Collega’s dwongen hem alcohol te drinken, brandden hem en bootsten een seksspel met hem na.

Foto bron: ProSport

Op een gegeven moment liep het zogenaamde plezier uit de hand en niemand greep in. Ze begonnen hem “Hongaar” te noemen en hem te vernederen”, aldus de bronnen.

Na deze vernedering verliet de atleet het kamp de volgende dag, vluchtte naar huis in Lugoj en vertelde zijn ouders over de beproeving waaraan hij was onderworpen.

Experts benaderd door ProSport zeggen dat het incident de elementen heeft van strafbare feiten zoals onwettige vrijheidsberoving, lichamelijk letsel, seksuele perversie of zelfs mishandeling van een minderjarige.

Nieuwsgierige reactie van de vader van het slachtoffer

De vader van het slachtoffer, die door ProSport werd gecontacteerd, had op zijn zachtst gezegd een interessante reactie.

Hij bevestigde het incident, maar gaf nogal dubbelzinnige en vreemde antwoorden.

“Nee, ik ben niet naar de politie gegaan. Ze doen voorlopig niets. Er zijn wat zaken afgehandeld. Alles is in orde met de Gymnastiek FR. Te veel verklaringen die ik je niet kan geven, trek me niet voor de gek. Ik kan geen dingen bespreken. Iemand anders zal deze dingen uitzoeken,” zei hij.

Wat de Roemeense turnbond zegt

Journalisten namen aanvankelijk contact op met Răzvan Șelariu, coördinator van het nationale mannenteam, voor een standpunt, maar hij “gooide de hete aardappel” in de rechtbank van de Federatie.

“Neem contact op met de federatie,” zei hij.

De Roemeense Gymnastiek Federatie heeft kennis genomen van het incident, maar er is nog geen actie ondernomen en de kwestie is uitgesteld tot “een volgende vergadering” van het Uitvoerend Comité. Op woensdag 3 april stond het onderwerp niet op de agenda.

“Ik verzeker u volledige transparantie over het standpunt van FR Gymnastics wanneer dit onderwerp op de ECx-agenda komt. Nu bereiden we ons voor op de Europese Kampioenschappen,” vertelde de voorzitter van de organisatie, Carmencita Constantin, aan ProSport en bevestigde dat ze op de hoogte was van de gebeurtenissen in Reșița.

De geciteerde bron merkt op dat Z. K. 15 jaar oud is en lid is van CSS Lugoj. Hij won brons op vloer tijdens de “Nationals” van 2022 en brons op paardvoltige in 2023. Hij is lid van het nationale juniorenteam en zat in de selectie voor de Europese Kampioenschappen. Volgens de laatste informatie is hij echter uit de delegatie voor de Europese Kampioenschappen geschrapt na de vergadering van woensdag van het Uitvoerend Comité van de FRG.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *