Wat een START! Vader en zoon, teamgenoten in Super Rally en Coastal Speed

Wat een START! Vader en zoon, teamgenoten in Super Rally en Coastal Speed

Vijf jaar na zijn debuut in het Nationaal Kampioenschap Coastal Speed staat Radu Benea het komende seizoen voor een grote uitdaging, zowel vanuit sportief als emotioneel oogpunt.

Hij racet samen met zijn oudste zoon Nicolas, die ook een sterke start maakt in de autosport.

Wat een START! Vader en zoon, teamgenoten in Super Rally en Coastal Speed!

Benea senior maakte vorig jaar indruk, in de laatste Masters-etappe in Poiana Brasov, toen hij 4e werd in categorie I, voor enkele reeds gevestigde namen, en dit jaar kondigde hij aan dat hij een volledig seizoen zal rijden in coastal speed en ook in super rally. De eerste verrassing zal de nieuwe wedstrijdauto zijn, een Ferrari 488 Challenge Evo model, uniek in ons land en die al met succes is gebruikt op Europese en wereldpodia van GT en Ferrari Challenge Cup.

De inwoner van Timisoara heeft al de eerste kilometers gereden in zijn nieuwe competitieauto en was onder de indruk. “Het is een ongelooflijk gevoel en nu kijk ik uit naar de eerste etappe. Ik heb geen specifiek doel, het wordt mijn eerste race met Ferrari, maar het wordt zeker een spannende race”, zei de Canova Racing-coureur.

De tweede verrassing is dat zijn nieuwe teamgenoot niemand minder zal zijn dan zijn zoon Nicolas, slechts 16 jaar oud.

Hij maakt volgende week zijn debuut in de kustspeedway, tijdens de allereerste ronde van 2024 in Rasnov, en rijdt in een Peugeot 208 R2. “Ik ben niet zo zenuwachtig, ik wil gewoon dat de race eerder begint en dat ik geniet van elke meter van het circuit,” zei Nicolas, die tot vorig jaar samen met zijn vader in het endurancekampioenschap reed.

De twee zullen ook teamgenoten zijn in het National Super Rally Championship. Hoewel het oorspronkelijke plan was dat Nicolas in een andere auto zou rijden, is het waarschijnlijk dat hij het hele seizoen in de R2 zal zitten. “We doen mee als team en je kunt zien dat we de anderen in het kampioenschap in de problemen willen brengen om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Nicolas heeft meer talent, ik heb meer ervaring, we zullen een goed team vormen op het circuit, net als vader en zoon”, aldus Radu Benea.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *