Marian Costea, een van Roemeniës grootste ijshockeyspelers, OVERLEDEN op 71-jarige leeftijd

Marian Costea, een van Roemeniës grootste ijshockeyspelers, OVERLEDEN op 71-jarige leeftijd

Op woensdag is Marian Costea op 71-jarige leeftijd overleden.

De trieste aankondiging werd gedaan door vertegenwoordigers van CS Dinamo.

Voormalig hockeygrootheid Marian Costea is ten hemel gevaren! Een telefoontje en droevig nieuws: ‘Mijn collega en vriend Marian Costea is overleden’. De stem van Dumitru Axinte, voormalig groot hockeyer van Dinamo en het nationale team, is verstikt door tranen. ‘Hij kreeg 70 dagen geleden een beroerte. Hij lag al die tijd in het ziekenhuis op de intensive care, maar hij heeft het niet volgehouden. Vandaag is ze bij Doru Tureanu geweest,” kon Dumitru Axinte zeggen.

“Hij was een kampioen bij Dinamo, een speler met een sterke persoonlijkheid, maar ook een man. Mijn condoleances aan zijn familie! God hebbe zijn ziel!”, staat te lezen in het bericht dat werd verstuurd door vertegenwoordigers van CS Dinamo, merkt Agrepres op.

Marian Costea nam met het Roemeense nationale team deel aan twee Olympische Winterspelen en was een van de meest waardevolle Roemeense ijshockeyspelers.

Voormalig ijshockeyspeler Marian Costea stond in de voorste linie van het Roemeense nationale team op de Olympische Spelen van 1976 in Innsbruck (Oostenrijk) en 1980 in Lake Placid (VS), evenals op het wereldkampioenschap van 1977 (Divisie A), waar Roemenië de Verenigde Staten met 5-4 versloeg.

Foto bron: Facebook


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *