Wereldatletiek gaat de geschiedenis in! Beloont $50.000 voor elk Olympisch goud in Parijs

Wereldatletiek gaat de geschiedenis in! Beloont $50.000 voor elk Olympisch goud in Parijs

World Athletics (Internationale Atletiek Federatie) wordt de eerste internationale federatie die prijzengeld uitreikt op de Olympische Spelen, door atleten die Olympisch goud winnen op de Olympische Spelen van Parijs 2024 financieel te belonen.

Met prijzen van in totaal $2,4 miljoen zal het bedrag worden toegekend uit het deel van de inkomsten dat World Athletics elke vier jaar ontvangt van het Internationaal Olympisch Comité.

Wereldatletiek maakt HISTORIE! Beloont $50.000 voor elke Olympische gouden medaille in Parijs

Het geld zal worden gebruikt om atleten te belonen die een gouden medaille winnen in elk van de 48 atletiekevenementen tijdens de Olympische Spelen van Parijs 2024, waarbij elke Olympisch kampioen $50.000 ontvangt.

Dit initiatief van World Athletics omvat ook een vaste toezegging om het prijzengeld uit te breiden naar de winnaars van drie medailles op de Olympische Spelen van 2028 in Los Angeles.

“De introductie van prijzengeld voor Olympische gouden medaillewinnaars is een cruciaal moment voor de atletiekwereld en onze sport als geheel, en onderstreept onze toewijding aan het versterken van de positie van atleten en het erkennen van de rol die zij spelen in het succes van de Olympische Spelen.

Dit is de voortzetting van een reis die we in 2015 zijn begonnen, waarbij al het geld dat Wereldatletiek ontvangt van het Internationaal Olympisch Comité voor de Olympische Spelen teruggaat naar onze sport.

Hoewel het onmogelijk is om een commerciële waarde toe te kennen aan het winnen van een Olympische medaille of de toewijding en focus die nodig zijn om je land te vertegenwoordigen op de Olympische Spelen, denk ik dat het belangrijk is om ergens te beginnen en ervoor te zorgen dat een deel van de inkomsten die door onze atleten op de Olympische Spelen worden gegenereerd direct teruggaat naar degenen die de Spelen maken tot het wereldwijde spektakel dat ze zijn,” zei voorzitter Sebastian Coe.

Elke individuele Olympische kampioen ontvangt 50.000 dollar. De estafetteteams ontvangen hetzelfde bedrag, dat onder de leden wordt verdeeld.


Word lid van het GANDUL Whatsapp kanaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *