Roger Waters uitgenodigd bij de VN om over Oekraïne te praten

Roger Waters uitgenodigd bij de VN om over Oekraïne te praten

Rusland heeft de Britse muzikant uitgenodigdmede-oprichter van Pink Floyd en criticus van het westerse beleid in Oekraïne, om deze woensdag tussenbeide te komen in een vergadering van de VN-Veiligheidsraad om wapenleveranties aan Kiev aan te pakken, aldus een diplomatieke bron. Wateren heeft meer dan eens kritiek geuit op de Verenigde Staten en hun bondgenoten voor het geven van zware wapens aan Oekraïne, iets dat naar zijn mening heeft bijgedragen aan de verergering van het conflict.

Rusland, dat de voor aanstaande woensdag geplande zitting heeft bijeengeroepen, Meestal nodigt hij verschillende stemmen uit voor dit soort bijeenkomsten, vaak journalisten of experts uit westerse landen, die berucht zijn omdat ze zich verzetten tegen de standpunten van hun regeringen over de oorlog in Oekraïne. De sessie zal zich in dit geval concentreren op de levering van wapens aan het Oekraïense leger na de laatste aankondigingen van leveringen van tanks en ander materiaal door verschillende landen.

Waters, die meerdere malen in het openbaar heeft gesproken over de oorlog in Oekraïne, is zwaar bekritiseerd door Oekraïners en hun bondgenoten voor zijn standpunten. De afgelopen dagen raakte de muzikant verwikkeld in controverses nadat hij Polly Samsonde vrouw van David Gilmour en tekstschrijver op verschillende platen van Pink Floyd, beschuldigde hem van antisemitisme en een “apoloog” zijn voor de Russische president, Vladimir Poetinvoor sommige van zijn uitspraken.

Schrijven (EFE)

Fotografie Getty Images

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *