Hiphop wordt 50

Hiphop wordt 50

Hiphop, die in de kelder van een huis in de Bronx werd geboren uitgegroeid tot een miljoenenindustrieis het onderwerp van een tentoonstelling die deze donderdag in New York is begonnen en die het spoor van het genre volgt gedurende de vijf decennia die dit jaar worden voltooid.

“Hiphop: bewust, onbewust” (“Hip-Hop: Bewust, Onbewust) in het Fotografiska-museum, tot en met 21 mei, verkent de mensen, plaatsen en dingen die hiphop naar de voorgrond heeft gebracht, aangezien het de 50e verjaardag van zijn geboorte op 11 mei markeert. Augustus 1973, in de Zuid-Bronx.

De tentoonstelling presenteert meer dan 200 foto’s, tussen 1972 en 2022, variërend van van iconische hoofdbestanddelen van deze cultuur tot zeldzame en intieme portretten van de sterren van het genrevan legendarische pioniers als Nas, Tupac, de Notorious BIG en Mary J. Blige tot jongere iconen als Nicki Minaj, Megan Thee Stallion en Cardi B, volgens een verklaring.

De onderwerpen zijn divers en variëren van de rol van vrouwen in hiphop; regionale en stilistische diversificatie en rivaliteit in het genre dus een humanistische lens van de Bronx-straatbendes uit de jaren zeventig waarvan de leden hebben bijgedragen aan het ontstaan ​​ervan.

Ze laten ook zien hoe een grassroots-beweging een miljoenenindustrie werd dat nog steeds bekende namen over de hele wereld verzilvert, en ook de “vier elementen van hiphop” (rap, dj, breakdance en graffiti) omvat, evenals verschillende “vijfde elementen”, waaronder mode en beatboxing.

Fotografie Fotografie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *