Rock Hall of Fame-genomineerden vrijgegeven

Rock Hall of Fame-genomineerden vrijgegeven

De genomineerden zijn al bekend gemaakt om mee te doen Rock & Roll Eregalerij 2023.

Op de lijst van dit jaar staan ​​acht nieuwe namen, het is dus de eerste keer dat ze zijn genomineerd. Het is het geval van Cyndi Lauper, George Michael, Sheryl Kraai, mevrouw Elliott, Joy Division/Nieuwe Orde, Willy Nelson, witte strepen Y Warren Zevon. Daarnaast zijn er zes andere die herhalen: Kate Bush, Ijzeren maagd, Woede tegen de machine, geluidstuin, spinners Y Een stam genaamd zoektocht.

Om in aanmerking te komen voor de Rock Hall of Fame moest een artiest in ieder geval zijn eerste commerciële opname uitbrengen 25 jaar voorafgaand aan het jaar van uw nominatie. Er wordt gestemd door een brede groep van meer dan 1.000 artiesten, historici en verschillende leden van de muziekindustrie.

Vanaf nu kunnen fans ook stemmen op hun favoriet in de rockhall-website. Leden, datum en locatie van de introductieceremonie worden in mei bekend gemaakt.

KRITIEK VOOR HET OPNEMEN VAN NAMEN BUITEN ROCK

De afgelopen jaren is Rock Hall niet zonder kritiek gebleven nomineer artiesten die niet tot het rockgenre behorenzoals Eminem, Lionel Richie of Dolly Parton.

Sterker nog, “La Reina del Country” is vorig jaar opgenomen in de Rock Hall of Fame. Hoewel hij aanvankelijk zijn nominatie afwees, accepteerde hij na aandringen van zijn publiek de prijs en Hij beloofde dat hij zou gaan werken aan een nieuw rockalbum. waarin hij onder andere Prince of the Rolling Stones zal coveren en waarin enkele cameo’s zullen voorkomen zoals Paul McCartney of Cher.

Of je nu tot het rockgenre behoort of niet, de Rock and Roll Hall of Fame Foundation betaalt eerbetoon aan de meest invloedrijke gezichten in de muziekindustrie sinds 1983.

Om de kritiek nogmaals aan te pakken, deelde de organisatie eerder deze week een nieuwe missieverklaring: «Geboren uit de botsing van Rhythm & Blues, country en gospel, rock ‘n’ roll is een inclusieve en steeds veranderende geest. De Rock & Roll Hall of Fame viert het geluid van de jeugdcultuur en eert de artiesten wier muziek ons ​​allemaal verbindt.”.

Het opstellen van

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *