Van der Poel doet ondanks rugklachten definitief mee aan WK wielrennen – spuiq.nl

Van der Poel doet ondanks rugklachten definitief mee aan WK wielrennen – spuiq.nl

Mathieu van der Poel doet definitief mee aan de wegwedstrijd van de WK wielrennen in Vlaanderen. De deelname van de Nederlandse kopman was lang onzeker door zware rugklachten, maar hij is fit genoeg om zondag te starten.

“Het is natuurlijk heel goed nieuws dat Mathieu meedoet aan de WK”, zegt bondscoach Koos Moerenhout maandag. “Als Mathieu start en zegt dat hij ervoor gaat, dan kan hij wereldkampioen worden op dit parcours.” “Aan de andere kant is zijn voorbereiding op de WK niet ideaal geweest, dat is nu eenmaal zo. Dat betekent dat hij minder topfavoriet zal zijn dan normaal, maar ik ben blij dat hij kan starten.”

De 26-jarige Van der Poel reed vorige week zondag met de Antwerp Port Epic zijn eerste koers sinds zijn zware valpartij in de olympische mountainbikerace in Tokio. Door die val verergerden de rugklachten waarmee hij al kampte. ‘MVDP’ kon na de Spelen wekenlang niet goed trainen en meldde zich af voor de WK mountainbike en de Benelux Tour. Zijn terugkeer in de Antwerp Port Epic was erg succesvol: hij won de koers door landgenoot Taco van der Hoorn in de sprint te verslaan.

Vervolgens reed Van der Poel afgelopen zaterdag de Primus Classic (8e na een lekke band) en een dag later de Gooikse Pijl (46e). Na de Primus Classic was de Brabander optimistisch over zijn WK-deelname. “Mijn rug was vandaag best oké, beter dan vorige week. Ik schat de kans dat ik meedoe aan de WK nu groter in dan toen.” Naast Van der Poel bestaat de Nederlandse ploeg voor de wegrit bij de WK wielrennen uit Dylan van Baarle, Bauke Mollema, Mike Teunissen, Sebastian Langeveld, Oscar Riesebeek, Danny van Poppel en Pascal Eenkhoorn. Tom Dumoulin meldde zich af nadat hij begin deze maand zijn pols brak bij een trainingsongeval.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *