Neil Young prijst David Crosby

Neil Young prijst David Crosby

De Canadese muzikant bracht eerder deze week een eerbetoon aan de overleden gitarist. Young plaatste een verklaring op zijn website waarin hij rouwde om het verlies van zijn vriend en bandmaat van Crosby, Stills, Nash en Young, die hij ‘de ziel van CSNY’ noemde.

David is er niet meer, maar zijn muziek leeft voortJong schreef. “CSNY’s ziel, Davids stem en energie vormden de kern van onze band.. Hun geweldige liedjes vertegenwoordigden waar we in geloofden en het was altijd leuk en opwindend om samen te spelen.”

Crosby sloot zich aan bij Stephen Stills en Graham Nash om te vormen Crosby, Stills en Nash in 1969. Ze brachten dat jaar hun titelloze debuutalbum uit en kregen gezelschap van Young voor hun album uit 1970, Déjà vu. Het album werd gevolgd door een reeks releases onder de naamgenoten CSN en CSNY, waaronder ergens naar uitkijken uit 1999, het laatste album van het complete kwartet.

Young en Crosby ze hadden door de jaren heen een gecompliceerde relatie. Crosby’s problemen met middelengebruik droegen bij aan een aanhoudend klimaat van vijandigheid en competitie waarin bandleden weigerden met elkaar te praten. En in 2014 haalde Crosby de krantenkoppen toen hij Daryl Hannah, destijds de vriendin van Young en nu zijn vrouw, ‘een puur giftig roofdier’ ​​noemde.

Als reactie hierop weigerde Young Crosby bij naam aan te spreken tijdens een optreden in The Howard Stern Show, maar zei: “Ik wens hem (Crosby) het beste in zijn leven. Er is daar liefde. Er is gewoon niets anders.”

Het opstellen van

Fotografie Ed Perlstein/Redferns/Getty Images

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *