GeForce Now Ultimate, review en gebruikerservaring van de beste versie van Nvidia’s cloud gaming met RTX 4080

GeForce Now Ultimate, review en gebruikerservaring van de beste versie van Nvidia’s cloud gaming met RTX 4080

GeForce Now, de gamestreamingdienst van NvidiaGeForce Now, Nvidia’s game streaming service, viert binnenkort drie jaar na de lancering, na een zeer lange bèta die begon op de Nvidia Shield Portable, de dierbare Android handheld console in de vorm van een Xbox controller. Sindsdien is er veel veranderd.

Destijds, in 2020, werd Stadia aangeprezen als de ultieme cloud gaming dienst. Gisteren nog is de dienst gestopt, en anderen zijn zwaar op deze route blijven inzetten, zoals Xbox met zijn cloud gaming-dienst, opgenomen in Game Pass. Of Amazone met Luna, zonder teken van komst naar ons land.

Het voorstel van Nvidia was vanaf het begin heel anders: de volgende generatie PC gaming ervaring naar de cloud verplaatsen.Heb je geen krachtige PC? U hebt toegang tot een in de cloud en geniet van uw pc-games in de best mogelijke kwaliteit op meer bescheiden apparatuur, of het nu een Chromebook, een mobiele telefoon of apparaten zoals Nvidia Shield is.

Met verschillende abonnementsvormen, van een gratis met spelsessies van maximaal 1 uur (en wachtrijen als er veel spelers samenkomen) tot een “premium” met prioritaire toegang tot een RTX 3080 om op de hoogst mogelijke kwaliteit te spelen, is de catalogus van compatibele games gegroeid tot 1500 titels, en elke donderdag worden nieuwe toevoegingen aangekondigd.

We hebben het nieuwe Ultimate abonnement op GeForce Now getestdie vandaag beschikbaar is en die, als belangrijkste nieuwe functie, ons toegang geeft tot een GeForce RTX 4080, met alles wat dat met zich meebrengt (DLSS, hoge fps rates…). Het goede nieuws is dat als u een RTX 3080 abonnement had, wordt uw account automatisch geupgrade naar Ultimate, zonder extra kosten.

Het Ultimate abonnement is het duurste van de twee beschikbare betaalde abonnementen (€19,99 per maand, €99,99 voor 6 maanden), met speelsessies van maximaal 8 uur. Er is geen prijsverhoging geweest, het is hetzelfde als met RTX 3080, wat een goede upgrade is, omdat het de portemonnee niet aantast.

Vanaf vandaag is er geen nieuws voor het andere abonnement, de “Priority”, dat voorlopig hetzelfde blijft: je zult kunnen spelen op 1080p@60fps, in sessies van maximaal 6 uur voor €9,99 per maand, €49,99 voor zes maanden.

Zoals bij andere gelegenheden, voor deze recensie van GeForce Now Ultimate met RTX 4080 We hebben de dienst getest op verschillende apparaten, waaronder een Mac Mini, die niet bedoeld is voor gaming, maar ook een Redmagic 7 Pro mobiele telefoon (met 120Hz beeldscherm) en de Nvidia Shield TV streamer.

De tests zijn uitgevoerd met een huisaansluiting van een nationale glasvezelexploitant, zoals u die thuis misschien hebt, met een symmetrische lijn van 600 MB en een router die een draadloze 5G-verbinding mogelijk maakt, die we gebruikt hebben om met de mobiele telefoon te spelen.

GeForce Now Ultimate opties en instellingen

Zoals u al weet, verschilt GeForce Now om een aantal redenen van andere clouddiensten, maar de eerste is dat het de spellen die we kunnen spelen op GeForce Now zijn door ons gekocht, ze zitten in onze bibliotheek, en dit staat los van de dienst.

Veel van de grote Free 2 Play games, zoals Fortnite of Apex Legends, zijn ook inbegrepen, dus het niet hebben van een Steam of andere winkelbibliotheek is ook geen nadeel.

Een van de eerste stappen is om GeForce Now toegang te geven tot accounts die we in verschillende winkels hebben, zoals Epic of Ubi Connect. Epic Games Store is gedekt, en in feite kunnen veel games worden uitgebracht in Epic-versie.

Als de compatibele spellen eenmaal zijn herkend, kunnen we ze direct starten, zonder installatie of iets dergelijks. Het opstarten duurt even, maar je hoeft het spel of de patches niet te downloaden.

Ja, in sommige gevallen hebben we cookies moeten accepteren/verwerpen en heeft het zelfs gedaan alsof de installatie werd gestart, maar de spellen starten zonder meer dan 1 minuut te hoeven wachten, in het ergste geval.

Als je een enorme bibliotheek met pc-spellen hebt, heeft de app zelf hulpmiddelen om spellen te sorteren op bepaalde kenmerken, van editor of launcher tot of ze Tracing hebben, om een paar voorbeelden te geven.

De GeForce Now app is zeer eenvoudig te gebruiken, of je nu op een computer of een mobiele telefoon speelt, en het heeft de juiste en noodzakelijke opties, waarmee we kunnen kiezen tussen verschillende configuraties (beeldkwaliteit, niet te veel data uitgeven, wel of geen mobiele data gebruiken, enz.)

We kunnen ook kiezen met welke server we verbinding willen maken, integratie met Discord en zelfs enkele interessante geïntegreerde GeForce Now-functies, zoals het opnemen van video of het maken van screenshots om onze avonturen later te delen. Deze middelen worden opgeslagen in de terminal waar we spelen.

Hoe presteert GeForce Now Ultimate bij het spelen van games?

In deze test van GeForce Now Ultimate hebben we de prestaties van dit nieuwe abonnement uit de eerste hand kunnen zien, waarmee gamen met resoluties tot 4K en 120 fps op pc en Mac mogelijk is, zolang het apparaat waarop je gaat gamen het toelaat (als je scherm 4K60fps is, wordt de 120 fps niet gehaald).

Het aanbod is vrij breed: ook. u kunt 1080p-games spelen tot 240 FPS, hij ondersteunt VRR en ultra-panoramische monitoren, heeft ondersteuning voor HDR, Ray Tracing en DLSS 3.een van de grote nieuwe functies die zijn gekomen met de Ada Lovelace-architectuur, die aanwezig is in de nieuwste serie grafische kaarten, aangevoerd door RTX 4090.

Het introduceert ook Nvidia Reflex, dankzij welke GeForce Now Ultimate verbetert de reactietijden en biedt een maximale systeemlatentie van 40ms. (d.w.z. de tijd vanaf het moment dat u op de knop van de muis drukt totdat het display de verandering registreert). Maar om dit te waarderen heb je een beeldscherm nodig met een verversingssnelheid van 240 Hz.

Ook de kwaliteit van de videostroom die op ons scherm terechtkomt, is verbeterd: scherper, zelfs in donkere gebieden, vloeiender en met minder artefacten dankzij de AV1-codering, die efficiënter is en betere resultaten oplevert. En je kunt het voelen. Het is moeilijk het verschil te zien met het spel op een desktop PC.

Start gewoon een veeleisend spel, zoals Cyberpunk 2077, en zet alle grafische opties op “max”, zoals 4K resolutie, Ray Tracing, ultra detail en DLSS om verversingsfrequenties te krijgen die grenzen aan 110 fps. Het is een spektakel.

Als uw verbinding naar behoren werkt, zonder overmatig pingen of grote pakketverliezen…. is de spelbesturing meestal lag-vrij.. In ons geval merkten we geen vertraging tijdens het rijden door Night City, of in actie- en schietspellen, waar snelheid en richten belangrijk zijn.

We hebben het kunnen testen in games als het eerder genoemde Fortnite (je kunt een clip zien die is opgenomen met GeForce Now’s eigen opties) of Far Cry 6, om er een paar te noemen. Of zelfs in titels die gebruik maken van de nieuwe opties zoals DLSS 3, zoals A Plague Tale: Requiem. Bij allemaal was de ervaring optimaal, met geweldige graphics en prestaties waarover niets te klagen viel.

Zoals ik al zei, je hebt NASA’s superverbinding niet nodig om te genieten van wat GeForce Now Ultimate te bieden heeft. Afhankelijk van het scherm waar je gaat spelen, is dit de bandbreedte die je moet hebben:

  • voor 3840x2160p gaming met 120 fps: 45 Mbps verbinding of hoger
  • voor 2560 x 1440p gaming met 120 fps: verbinding van ten minste 35 Mbps
  • voor 1920×1080 bij 240 fps gaming: verbinding van ten minste 35 Mbps

Zoals we hebben aangegeven, bevat het standaard drie streaming kwaliteitsprofielen, een gebalanceerde, die de beschikbare bandbreedte aanpast om het beste beeld te bieden; dan is er data saver, die vrij verklarend is, hoewel het een licht kwaliteitsverlies met zich meebrengt.

Dan is er de competitieve instelling, waar de laagst mogelijke latentie en hoge fps-snelheden worden nagestreefd (beschikbaar in games zoals Destiny 2 of Rainbow Six Siege, waar hij 240 fps bereikt bij een resolutie van 1080p).

Tot slot is er de “custom” optie, waarmee we details als resolutie (hier kunnen we 4K forceren), plus de gewenste fps-snelheid, Vsync, etc. kunnen forceren.

Als het gaat om spelen op mobiel, zoals op een computer of Nvidia Shield TV (die de dienst met 4K60 fps kan verplaatsen), hangt het af van de kenmerken van de terminal, zoals het scherm waarop je gaat spelen… maar nogmaals, het werkt verrassend goed.

We hebben zowel A Plague Tale: Requiem als Fortnite getest, en 120Hz schermverversing ingeschakeld om te genieten van een extreem soepele en indrukwekkende ervaring. Fortnite zo spelen is gewoonweg prachtig, dankzij de recente engine verandering naar Unreal Engine 5. Zelfs in de beste dromen ziet de native Android versie er niet zo goed uit.

Als je mobiel speelt, is het mogelijk om virtuele bedieningselementen op het scherm te activeren, een virtueel QWERTY-toetsenbord te gebruiken… Maar spelen met een fysieke controller is het meest comfortabel dankzij het feit dat er geen enkele vorm van lag is, althans in de spellen die we getest hebben.

Je kunt ook een bluetooth controller koppelen, en nogmaals, alles werkt zoals je zou verwachten. We hebben hem zelfs getest met de Stadia-controller, die nu kan worden opgewaardeerd tot een Bluetooth-controller. En het werkt als een charme.

Maar kom op, het werkt feilloos met een Duashock 4, of de spectaculaire Razer Kishi V2 en Nacon MG-X Pro, en natuurlijk met een Xbox Controller, inclusief de Xbox Series X|S met de capture-knop. We staan erop: Zo spelen op mobiel is veel beter dan de native Android versie. van elk spel.

Of de mobiele ervaring optimaal is of niet, hangt zoals voorheen grotendeels af van uw verbinding en router (5G verplicht), de afstand daartoe en andere factoren die het verlies van datapakketten kunnen beïnvloeden. In mijn geval, 0 problemen, zelfs op 15 meter afstand van de router.met muren en obstakels ertussen.

Conclusies: Is GeForce Now Ultimate de moeite waard?

Met Stadia buiten dienst en Amazon’s Luna noch hier noch verwacht, GeForce Now blijft zich profileren als een van de meest robuuste alternatieven voor cloud gamingsamen met Microsoft’s Xcloud.

Het nieuwe Ultimate abonnementsmodel met toegang tot een RTX 4080 brengt een van de beste en meest geavanceerde grafische kaarten op de markt op afstand binnen handbereik van de gebruiker, waardoor gamen via streaming met hoge resoluties en framerates een realiteit wordt.

We hebben het over spelen op 1080p/240 fps of 4K/120 fps, of op een mobiel, met als enige vereiste een “fatsoenlijke” verbinding en een minimale uitrusting om een meer dan bevredigende ervaring te krijgen, waarin games zich van hun beste kant laten zien, met alles in Ultra, Ray Tracing… Echt, het is een fantasie.

En dat terwijl we niet alleen de resolutie en fps blijven verbeteren, maar ook de kwaliteit van de video die we krijgen en de reactietijd van de bediening. Het beste van alles u kunt het gratis proberen, om te zien hoe het werkt…en test de kwaliteit van uw verbinding om te zien of deze voldoet, voordat u beslist of u de sprong waagt of niet.

En hoewel we het vorig jaar al zeiden, herhalen we het woord voor woord: GeForce Now in zijn Ultimate of RTX 4080 modus is de te kloppen rivaal als het gaat om cloud gaming diensten..

Zowel vanwege de veelzijdigheid van de apparaten als vanwege de minimale apparatuur die we nodig hebben, is het een optie die in overweging moet worden genomen door degenen die geen goede computer hebben om te spelen, die een console overwegen of die gewoon op zoek zijn naar een alternatief voor Stadia na de sluiting.

Logischerwijs laat de Ultimate-modus met RTX 4080 een paar vragen in de lucht hangen – zal iedereen zonder krachtige pc thuis een beeldscherm hebben dat op zijn best boven de 60 of 120 is om te profiteren van wat GeForce Now Ultimate te bieden heeft? Als je zo’n scherm hebt, heb je dan niet al de apparatuur om ervan te genieten?

Buiten die vragen, die wij niet kunnen beantwoorden, met de juiste apparatuur werkt GeForce Now Ultimate zoals verwacht, waardoor games simpelweg verbluffende prestaties leveren. en ze werken net zo goed als wanneer je ze op een computer naast je zou laten draaien, wat tenslotte het uiteindelijke doel van de dienst is. En dat, het doet 10.

Als u iets negatiefs wilt benadrukken, afgezien van de noodzakelijke “kwaliteit” van de internetverbinding, is er nog de kleine “maar” die GeForce Now al sinds het begin heeft, en dat is dat het eerste laden kan ongeveer een minuut duren,

Zodra je het spel start, vergeet je installaties, wachttijden of extra belastingen die de ervaring beïnvloeden. Ook hebben sommige games ons problemen gegeven (zoals het niet voorbij de Steam launcher komen, zoals in The Witcher 3), maar Nvidia werkt eraan om alles vanaf vandaag naar behoren te laten werken (deze tests zijn uitgevoerd in de week voorafgaand aan de lancering).

En dan is er natuurlijk de kwestie van de prijs. Het is geen goedkope dienst… maar het is ook niet onbetaalbaar. We hebben het over 99,99 euro voor 6 maanden (16,6 euro per maand) om in de cloud te spelen alsof je thuis de nieuwste grafische kaart op de markt hebt, die 1500 euro kost.

Voor dat bedrag zou je meerdere jaren in de cloud kunnen spelen, en dat ook nog eens zonder beperkingen op de compatibele apparaten die je hebt (aan het einde van de 8 uur durende spelsessie kun je automatisch een nieuwe starten).

Een veelzijdige dienst met een zeer interessant voorstel, die dankzij deze nieuwe modaliteit, GeForce Now Ultimate brengt next-generation games en graphics naar een mobiele telefoon of computer die ze zelfs in de beste dromen niet kon draaien..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *