Steven Adler wordt 58

Steven Adler wordt 58

De Guns N’ Roses originele drummer viert vandaag haar jubileum. Adler heeft de twijfelachtige eer om de eerste bandlid dat werd ontslagen door zanger/leider Axel Roos (wat een trend op gang bracht die zou voortduren totdat Rose eind jaren ’90 het enige originele lid was dat overbleef).

Adler werd geboren op 22 januari 1965 in Cleveland volledig autodidact op het instrument, geïnspireerd door hardrockers uit de jaren 70 als Kiss en Aerosmith. Nadat hij naar de omgeving van Los Angeles was verhuisd, raakte Adler bevriend met een collega-muzikant, Saul Hudsondie uiteindelijk de bijnaam zou aannemen van Schuine streepterwijl het duo een muzikale band vormde en samen speelde in een groep genaamd Verkeerspersoneel (vernoemd naar een Motörhead-nummer).

Halverwege de jaren ’80 ging de Road Crew uit elkaar, terwijl Adler en Slash hun krachten bundelden met andere leden van de metal/glam/punkscene van Sunset Strip: Roosde bassist Duff McKagan en ritmegitarist Izzy Stradlintot vormen Guns N’ Roses.

De geschiedenis van deze band is inmiddels bekend het kwintet bracht een van de best verkochte rockdebuten aller tijden uit, Honger naar vernietiging uit 1987, wiens rauwe, no-nonsense benadering (zowel muzikaal als visueel) werd verwelkomd als een onderbreking van de overspannen glampopbands die destijds de ether domineerden.

Het opstellen van

Fotografie Getty Images

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *