Barrett Strong sterft op 81-jarige leeftijd

Barrett Strong sterft op 81-jarige leeftijd

Baret sterksongwriter en zanger wereldwijd bekend om zijn hit “Geld (dat is wat ik wil)” Afgelopen zondag 29 januari is hij overleden. op de leeftijd van 81 jaar.

Strong was de eerste die lanceerde een lied dat muzikale onsterfelijkheid zou worden verleend binnen de platenmaatschappij Motown-records. Het Amerikaanse platenlabel werd opgericht in 1958 in Detroit.

De kunstenaar schreef mee aan verschillende samenwerkingen met een groot aantal kunstenaars, waaronder Norman Whitfield maar ook Marvin Gaye en Gradys Knight & the Pips met “I Heard It Through the Grapevine.”
Ook met hits als “I Wish It Would Rain.” ”, “Just My Imagination”, “Cloud Nine”, “Psychedelic Shack” en “Papa Was a Rolling Stone”, deelde Strong een Grammy Award met Temptations.

Naast de Grammy werd Strong ook geëerd met een onderscheiding Lifetime Achievement Award van de National Songwriters Association in 1990 en een opname in de Songwriters Hall of Fame in 2004. BMI vierde zijn nalatenschap tijdens een speciaal evenement in 2016.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *