Het leven van Raffaella Carrà zal een opera in Italië inspireren

Het leven van Raffaella Carrà zal een opera in Italië inspireren

Het leven en de artistieke carrière van Raffaella Carradie in 2021 overleed, zal het onderwerp zijn van een opera die in september in première gaat in het Donizetti Theater in de Noord-Italiaanse stad Bergamo.

Het werk, vandaag aangekondigd door de culturele instelling, krijgt een titel “Raffa in de lucht” en “het zal geen biografie in de muziek zijn”, verzekerde hij in een verklaring, maar “het verhaal van een artistieke carrière die de evolutie van de Italiaanse samenleving in de afgelopen halve eeuw heeft begeleid en gestimuleerd”.

“Ik weet zeker dat Raffaella zou geïntrigeerd, gevleid en opgewonden zijn. wetende dat wat hij in zijn leven heeft gedaan ook een publiek en een thuis heeft gevonden in een wereld die schijnbaar zo ver verwijderd is van de zijne als die van de opera’, zei hij. Sergio Japinodie jarenlang Carrà’s belangrijkste choreograaf was.

Voor de choreograaf is het vieren van zijn nalatenschap nu een manier om te verheffen een artiest die altijd werelden als dans, film, televisie en zang verenigde «in verschillende culturele contexten: van Zuid-Amerika tot Rusland, van Hollywood tot de glinsterende studio’s van Cinecittà».

Hoewel ze nauwelijks details over de plot hebben gegeven, hebben de auteurs naar voren gebracht dat de opera zal proberen na te denken «de rol van de kunstenaar in de samenleving, de waarde en het gebruik van kunst, de rol van televisie en andere media».

In zijn aankondiging vond het Donizetti Theater ook enkele woorden terug van de Spaanse filmmaker Pedro Almodóvar, die dat verklaarde Carrà “was geen vrouw, maar een levensstijl”.

Zijn dood, op 5 juli 2021, veroorzaakte een schok in Italië, Spanje en Zuid-Amerika. Het stadhuis van Rome organiseerde een brandende kapel gedurende drie dagen die duizenden bezoekers trok.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *