Sony, Nintendo en Microsoft zullen niet op de E3 2023 zijn, volgens verschillende bronnen

Sony, Nintendo en Microsoft zullen niet op de E3 2023 zijn, volgens verschillende bronnen

De E3 heeft een paar chaotische jaren gehad sinds COVID, en na zijn afwezigheid in 2022 en bevestiging voor 2023, verwachtten velen dat het Sony, Microsoft y Nintendo zou terugkeren met PS5, Xbox X Series X|S en Switch; maar dat lijkt niet het geval te zijn.

Een triomfantelijke terugkeer van het evenement in LA zou zijn zonder de triade van bedrijven, zoals IGN meldt te horen van meerdere goed geïnformeerde bronnen dat geen enkele zal deel uitmaken van E3 2023. of zal in de Los Angeles Convention Center.

Dit komt na de aankondiging van Xbox dat het terugkeert naar de stad voor zijn jaarlijkse evenement zonder de E3 te noemen, wat bij meer dan een paar mensen alarmbellen heeft doen rinkelen.

In gesprek met de media, de Phil Spencer als Xbox CEO heeft gezegd dat het platform zijn evenement met de E3 plant op een tijdstip “handig voor de pers en zelfs voor de consumenten” op het evenement.

Het zal waarschijnlijk samenvallen met het eigen evenement van ESA, ondanks de publieke steun van Xbox voor de E3 en het; hoewel de media begrijpen dat Xbox heeft geen stand op de show….

Voor mij is de E3 een van de essentiële momenten in videogames. Ik hou van het verhaal over naar LA gaan, duizenden mensen daar, geweldige nieuwe dingen zien…

Het zien van mensen in de industrie, de fans die we hebben. Ik wil zeker doorgaan“zei hij. De plannen van Xbox op dit moment blijven onbevestigd, maar in voorgaande jaren heeft het dit alles en meer gevierd.

Laat de E3 lang op zich wachten voor de grote spelbedrijven?

Nintendo maakt ook traditioneel deel uit van de E3, ondanks zijn Direct. Maar IGN heeft uit bronnen uit de industrie vernomen dat noch Nintendo noch Sony op het komende evenement aanwezig zullen zijn.

PlayStation zou zich in 2019 terugtrekken uit het E3-format vanwege meningsverschillen met Entertainment Software Association (ESA) en het is ook onduidelijk of de ESA of Nintendo in die maand een eigen evenement zal houden.

Vertegenwoordigers van Nintendo, Sony, Xbox en ESA hebben niet gereageerd op commentaar of een verklaring afgelegd over de zaak, maar ReedPop heeft als volgt gereageerd:

De E3 is zo’n belangrijk evenement voor de videogame-industrie dat ReedPop niet lichtvaardig omgaat met het feit dat haar zo’n belangrijke culturele toetssteen wordt toevertrouwd.

Sinds ReedPop zes maanden geleden het contract voor het beheer van E3 heeft overgenomen, hebben we op basis van hun feedback ijverig samengewerkt met ESA-leden om een nieuw soort E3 te creëren die hun doelen en behoeften ondersteunt.

Dit proces heeft tijd gekost vanwege het grote aantal belanghebbenden die hun inbreng hebben geleverd, hoewel wij beseffen dat wij transparanter hadden kunnen zijn met de vragen waarvoor wij de antwoorden nog aan het afronden waren.

We blijven onvermoeibaar werken aan een show die de wereldwijde gaming industrie samenbrengt. Wij geloven dat we een nieuw formaat voor het evenement hebben gecreëerd dat voldoet aan de behoeften van zowel de industrie als de fans, en we zijn vastbesloten om het de komende jaren uit te bouwen en te laten groeien.

Omdat we een groot deel van 2022 hebben besteed aan het verfijnen van de vorm die E3 2023 zou aannemen, op basis van de feedback die we hebben gevraagd, hebben we tot eerder deze maand geen enkel contract naar een exposant gestuurd.

We hebben enorme belangstelling en mondelinge toezeggingen ontvangen van veel van de topbedrijven uit de industrie, en wanneer we klaar zijn om exposanten aan te kondigen, zijn we ervan overtuigd dat het een line-up zal zijn die de reis naar Los Angeles de moeite waard zal maken voor zowel de industrie als de consumenten.

Het nieuws kan een klap voor de E3 terwijl het zichzelf probeert te herstellen met de hulp van evenementenbedrijf ReedPop, vertelt Ampere-analist Piers Harding-Rolls aan IGN.

De kermissen zullen ongetwijfeld de drukte en de omvang van de stands van de platformhouders missen.“. Microsoft heeft al bevestigd dat het een evenement houdt in de zomer en “Xbox buzz zal waarschijnlijk de hele E3 uitstralen.“.

De onzekerheid rond Nintendo kan de zaken echter vertragen. “Het is jammer dat het fysieke evenement terugkomt nu Nintendo het einde van de levenscyclus van Switch ziet en er geen zicht is op een Next Gen-console.“, zei Rolls.

Nu verschillende bronnen beweren dat Sony, Nintendo en Microsoft zullen niet op de E3 2023 zijn.Wordt het de meest atypische E3 ooit of hoeft dat niet?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *