Overwatch League op oorlogspad: teams verenigen zich om te onderhandelen met bond over slecht presterende competitie

Overwatch League op oorlogspad: teams verenigen zich om te onderhandelen met bond over slecht presterende competitie

De weg van Overwatch is hobbelig geweest. Hoewel de free-to-play release van Overwatch 2 heeft de IP van BlizzardOp competitief niveau moet de Overwatch League zijn wonden nog zien te helen.

Het beheersmodel van de Overwatch Leaguede liga belast met het zichtbaar maken van de heldenschutter in de wereld van esports is door de jaren heen zwaar bekritiseerd. Er lijkt geen winstgevendheid te zijn en het verkrijgen van een plaats kost veel geld.

De vermoeidheid van de teams is in de loop der jaren voelbaar geworden en dat had nu gekund, hebben de verschillende leden van de Overwatch League een advocatenkantoor ingehuurd om collectieve onderhandelingen tegen de league te beginnen.

Een nieuw artikel van journalist Jacob Wolf onthult de ins en outs van dit nieuwe hoofdstuk in de geschiedenis van competitief Overwatch. Eigenlijk komt het erop neer dat… willen de teams een vergoeding om de duurzaamheid van de competitie te bevorderen.

Elke deelnemer heeft in de afgelopen zes jaar naar schatting tussen 7,5 en 10 miljoen dollar uitgegeven aan franchisevergoedingen en elk meer dan 1 miljoen dollar aan exploitatiekosten. Dit komt neer op tot 16 miljoen geïnvesteerd.

Het probleem is dat in al deze reis sinds de lancering van de hero shooter, de ratings en prestaties van de Overwatch League niet zijn zoals verwacht. Blijkbaar ligt de beslissing om toe te treden bij OverActive Media, de eigendomsgroep achter Toronto Defiant.

Ondanks het feit dat het lang heeft geduurd, is het altijd belangrijk om te onthouden dat de 12 franchises die zich destijds bij het Overwatch League project aansloten, tot. om een 20 miljoen dollar toe te zeggen, nog meer naarmate de seizoenen verstrijken.

Schulden en weinig winst in de Overwatch League.

Teams hebben een aanzienlijke schuld aan Activision Blizzard en om de ondermaatse prestaties van deze competitie te illustreren, maakte Lori Burgess, directeur operations van het bedrijf dat het Houston Outlaws team runt, Beasley Esports, het duidelijk.

Het team betaalt sommige spelers meer dan 200.000 per jaar aan salaris en ondanks het feit dat het team 1,4 miljoen aan inkomsten genereert, draait het nog steeds met verlies. Dit is ook de schuld van de reputatie van de bond zelf.

Overwatch is in de loop der jaren leeggelopen, hoewel de populariteit ervan grotendeels is opgeveerd dankzij de succesvolle release van Overwatch 2. Echter, het ontbreken van grote sponsors maakt de situatie nog erger.

Wij herinneren eraan dat de seksuele intimidatiezaken bij Activision Blizzard ernstige schade hebben toegebracht aan de liga, die geen grote sponsors kon vinden. De overeenkomst van het bedrijf om Twitch te verlaten en te tekenen bij YouTube Gaming is ook een van de triggers geweest voor de situatie, waarvan nog onbekend is hoe het verder zal gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *