Tragedie voor verzamelaars: een verzegeld exemplaar van Pokémon Yellow ter waarde van 10.500 dollar wordt vernietigd bij de Amerikaanse douane.

Tragedie voor verzamelaars: een verzegeld exemplaar van Pokémon Yellow ter waarde van 10.500 dollar wordt vernietigd bij de Amerikaanse douane.

Het verzamelen van oude videospellen en consoles is populairder geworden… door de jaren heen tot het punt waar er enkele echt unieke items zijn. De prijzen zijn omhoog geschoten en er zijn werken die echt geld waard zijn. Zoals de Pokémon Geel waar dit nieuwsbericht over gaat.

Veel fans van de saga van Game Freak y Nintendo Het zal u al duidelijk zijn hoe waardevol een spel van de franchise in goede staat kan zijn, vooral als we het hebben over de vroege uitgaven. Verzamelen en Pokémon zijn altijd hand in hand gegaan.

Pokémon Yellow vernietigd tot wanhoop van de verzamelaars

Nou, vandaag rouwt iedere verzamelaar om de “dood” van een waardevolle… kopie van Pokémon Yellow dat is vernietigd bij een douanecontrole in de Verenigde Staten.. Het verhaal van dit incident wordt verteld door Stephen Kick, CEO van Nightdive Studios.

Een kennis van deze ontwikkelaar had gezien hoe een originele, verzegelde kopie van Pokémon Yellow die hij had verkregen en die getaxeerd was op 10.500 dollar. was door de Amerikaanse douane bij een recente inspectie vernietigd. Pikachu is niet blij.

“Een vriend van mij ontving dit originele, verzegelde, gesorteerde exemplaar van Pokémon Yellow……. U.S. Douane. Hij heeft de voorkant van de doos eraf gesneden. Alsjeblieft. de tweet waar je de omvang van de schade kunt zien…maar kom op, het is duidelijk dat nu de waarde van het spel gekelderd is.

De verzamelaarsgemeenschap is geschokt door het nieuws, en als u niet op de hoogte bent van het onderwerp, is hier een snelle samenvatting: exemplaren van Pokémon Yellow in goede staat worden vaak voor honderden dollars verkocht op eBay-platforms.

Maar het slachtoffer waarnaar in dit verhaal wordt verwezen was een bijzondere. Het beoordelingssysteem van Wata Games had het een A+ beoordeling en een score van 9,2 gegeven.. Dit betekent dat dit spel in “uitzonderlijke omstandigheden”. Met “een postzegel die in bijna perfecte staat is”.

Het is dus bijna veilig om te zeggen dat het een uniek exemplaar was. We herinneren ons dat Pokémon Yellow met de charismatische Pikachu werd uitgebracht in 1998. Zo’n oud spel bewaren is geen gemakkelijke taak. Dus het is een echte schande om te zien wat het geworden is.

Als je van verzamelen en PokémonBekijk de 10 Pokémon-kaarten waar het meeste geld voor is betaald en waarom ze zo bijzonder zijn. Verzamel jij Pokémon-producten?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *