Obsidian oprichter zou graag nog een Fallout maken voordat hij met pensioen gaat

Obsidian oprichter zou graag nog een Fallout maken voordat hij met pensioen gaat

Obsidian Entertainment is een van de meest gerespecteerde ontwikkelingsstudio’s van de afgelopen jaren, dankzij het feit dat ze altijd duidelijk zijn geweest: hun specialiteit is het maken van games RPGen daar zijn de 20 jaar van haar bestaan aan gewijd, op enkele uitzonderingen na.

Het helpt dat de oprichter, Feargus Urquhartblijft vandaag CEO en biedt stabiliteit aan de studio, die sinds 2018 deel uitmaakt van Xbox Game Studios, en heeft zijn productiecapaciteit (zo mogelijk nog meer) verhoogd.

Onlangs hebben ze een zeer origineel spel uitgebracht, Pentiment, evenals het avonturenspel Grounded, exclusief voor Xbox. En wat heeft de toekomst voor hen in petto? Kan er een nieuw spel komen van Fallout in zicht?

Avowed, Grounded en The Outer Worlds 2 zijn de enige spellen die momenteel in ontwikkeling zijn bij Obsidian.

Urquhart zou dat graag zien gebeuren, zo bekende hij in een interview voor GamePressure. “Ik zou graag nog een Fallout doen voordat ik met pensioen ga. Ik weet niet wanneer dat zal zijn, ik heb geen pensioendatum..”

Grappig, je zou kunnen zeggen dat ik al 52 ben, of ik ben pas 52. Het hangt van de dag af. Ik hoop dat het gebeurt, maar we moeten afwachten.“.

Let wel, er is momenteel niets aan te kondigen, en het heeft ook geen zin tweede lezers te zoeken. Urquhart is heel transparant: ze hebben momenteel geen andere onaangekondigde spellen in ontwikkeling.

Daar zijn we momenteel niet mee bezig, ons bord is behoorlijk vol met Avowed, Grounded en Outer Worlds 2. Ik weet niet wanneer we over nieuwe spellen gaan praten, misschien tegen het einde van volgend jaar(verwijzend naar eind 2023).

Er is niets gepland, niets op papier geschreven. Maar we zullen zien wat er gebeurt.”

Het is goed te bedenken dat de Fallout-serie weliswaar wordt geassocieerd met Bethesda Softworks, en dat het enige Fallout-spel met Obsidians handtekening Fallout New Vegas uit 2010 is (dat ook een favoriet van de fans is), Urquhart is nauw verbonden met de saga, want voor Obsidian werkte hij bij Black Isle Studios (binnen Interplay) aan de de eerste twee Fallout spellen uit 1997 en 1998..

In hetzelfde interview heeft hij ook onthuld dat Obsidian heeft samengewerkt met James Cameron om een RPG te maken gebaseerd op Avatar 2, maar dat het er niet van is gekomen. Die gesprekken waren acht jaar geleden… maar de film is net uitgebracht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *