Razer Wolverine V2 Pro PS5 en PC test

Razer Wolverine V2 Pro PS5 en PC test

Als er een console uitkomt, moet je het doen met de controller die erbij zit. Soms zijn het geweldige controllers, soms komen ze met een vreemd ontworpen controller, soms hebben ze driftproblemen – Nintendo Switch’s Joy-Con, soms zijn ze conservatiever – de X-serie – en soms hebben ze een heleboel functies – de DualSense.

Geleidelijk aan vullen fabrikanten van derden de catalogus van beschikbare controllers echter aan met zowel gelicentieerde als meer “vrije” controllers. Vaak voegen ze iets toe dat ontbrak aan het origineel, verlagen ze de prijs of presenteren ze andere ontwerpen, en Razer weet daar wel raad mee.

Ze brengen al jaren Xbox controllers uit, en sinds kort zijn ze ook actief in het PlayStation universum. Nu hebben we op onze handen Razer Wolverine V2 Pro beoordelingeen controller die “Pro” aan de naam toevoegt om aan te geven dat hij triggers aan de achterkant heeft, een paar programmeerbare knoppen tussen de triggers en de bumpers, en verwisselbare sticks.

Hij moet het opnemen tegen de Dualsense Edge, die we al hebben getest en waarvan we u onze indrukken hebben verteld. Dat gezegd hebbende, laten we naar de review gaan om te zien wat deze PS5 pro controller te bieden heeft.

De Razer Wolverine V2 Pro review: analyse, test en mening door HobbyConsolas:

Razer Wolverine V2 Pro Gegevensblad

Razer Wolverine V2 Pro
Afmetingen 105,8 x 167,5 x 65,2 mm
Gewicht 27 gram
Connectiviteit USB ‘Hyperspeed
USB-C
Audio-ingang en -uitgang 3,5 mm aansluiting
Knoppen Klassieke PlayStastion-knoppen
6 aanpasbare knoppen
Sticks Asymmetrische opstelling
Vier gemagnetiseerde koppen
Extra RGB-verlichting
Batterij en voeding Geïntegreerd
Tot 10 uur met RGB
Tot 28 uur zonder verlichting
Prijs 299,99 euro

Past geweldig tussen je handen en de verwisselbare stokjes voegen er veel aan toe

Ik denk dat een van de meest ingewikkelde producten in de designwereld zonder twijfel een controller is. Een goede controleur, bedoel ik. Omdat het intuïtief moet zijn, mag het niet te veel afwijken van wat de gebruiker verwacht, het moet in de hand passen als een handschoen..

Er zijn in de geschiedenis een aantal geweldige controllers geweest, sommige ergonomisch behoorlijk slecht, maar ik denk dat de Wolverine V2 Pro bovenaan de eerste groep staat. Zodra je hem uit de doos haalt en vastpakt met de bedoeling te gaan spelen, valt hij mooi tussen je handpalmen en vingers.

Serieus, het is verbazingwekkend hoe natuurlijk het voelt om elke vinger automatisch op zijn plaats te krijgen. en dat elke ruimte in de palm van je hand wordt bedekt door de rondingen van de controller. Het is heel natuurlijk hoe de wijsvingers in de trekkers vallen en het gevoel is geweldig.

De controller is gemaakt van plastic met enige textuur en heeft de “hoorns” of het greepgedeelte afgewerkt met rubber.wat geweldig is voor een beter gevoel. Ik weet niet hoe zweterig of zweterig je handen in de zomer zijn, maar met de omgevingstemperatuur binnen rond de 20 graden voelt het heerlijk aan.

Aan de voorkant hebben we de klassieke PlayStation en DualSense controller knoppen, dus er is geen gebrek aan de options knop, de capture knop, de touchpad die ook dienst doet als ‘Select’, de PlayStation knop (zet de controller aan door 5 seconden te drukken, maar zet de console niet aan), de microfoon bediening en de sticks.

Hier komt het eerste belangrijke punt, want de sticks zijn verwisselbaar, net als die van de eerste Xbox Elite controller (en de tweede, natuurlijk). In de doos zitten vier verschillende sticks om uit te kiezen, met het klassieke PlayStation-ontwerp, maar ook het Xbox-ontwerp, waarvan er één een langere lengte heeft.

Het Xbox ontwerp bevalt me beter, dus ik heb de lange op de linker stick om preciezer te bewegen en de korte op de rechter stick om makkelijker te richten. De crossstick is, opnieuw, zoals de Xbox Elite controller en ik vind het geweldig..

Het heeft een ‘klikkend’ gevoel dat geweldig aanvoelt bij het maken van combinaties van zetten in vechtspellen en het is echt bevredigend om op de richtingen te drukken, omdat je heel gemakkelijk diagonalen kunt maken.

En iets waar ik aanvankelijk van schrok, maar waar ik uiteindelijk van ben gaan houden, zijn de vierkante, cirkel, x en driehoek knoppen. Om te beginnen is de pers iets zwaarder dan de DualSense, waardoor er iets meer gewicht nodig is om het mechanisme te bedienen. En dit mechanisme is ook klikkend.

Dus, ten eerste, zul je moeten wennen aan de extra kracht die je moet gebruiken om de knoppen in te drukken.. Maar, en dit is belangrijk, Razers mechaniek zorgt ervoor dat herhaald drukken (de typische absurde QTE-sequentie waarbij je 200 keer per seconde op square moet drukken) veel gemakkelijker wordt.

Gelukkig worden die dingen uit spellen verwijderd vanwege de toegankelijkheid, maar iets nuttigs is voor vechtspellen met inputs die heel snel en snel achter elkaar zijn. Dus, hoewel ik moet bekennen dat het in het begin erg vreemd was omdat ik de rest van de controller geweldig vond, maar de klikkende knoppen niet, voel ik me nu super comfortabel.

Laten we naar andere delen van de controller gaan. Aan de zijkanten hebben we twee Chroma balken die we kunnen aanpassen en nee, ze tonen geen ander licht afhankelijk van onze gezondheid, bijvoorbeeld in games. Dit is iets wat we verliezen ten opzichte van DualSense.

Aan de onderkant zit de 3,5 mm aansluiting.Er is geen ingebouwde microfoon, en op de triggers hebben we de klassieke R1/R2 en L1/L2 met een functieknop ertussen. Deze twee knoppen zijn configureerbaar, evenals de vier kleine hendels die we zien als we de controller omdraaien.

Ik vind de toegang gemakkelijk en… ik vind het leuk. Op die rug hebben we ook een trigger lock, zodat de triggers niet langer een analoge beweging hebben, maar gewoon een knop zijn (in shooters is dat goed) en twee hendels waarmee we kunnen kiezen of we de controller met een kabel of via de 2,4 GHz adapter op de PC of PS5 willen aansluiten..

Om de Wolverine V2 Pro in te stellen heeft u de mobiele telefoon nodig

En dat laatste brengt me direct bij dit onderdeel. De Wolverine heeft Bluetooth, maar ik geloof dat het beperkt is tot het alleen verbinden met je telefoon (Android of iOS, ik heb het ingesteld op een iPhone 14 Pro Max) voor de Razer Controller app.

Als ik het probeer te koppelen met de PS5 zelf of met een Android-telefoon, verschijnt het in de lijst met apparaten, maar wanneer ik het probeer te verbinden, geeft het een foutmelding. En op de iPhone verschijnt het niet eens in de lijst, dus de Bluetooth lijkt alleen voor het verbinden met de Razer app te zijn.

Dus, bij het aansluiten op het gaming platform, kan dat via de kabel of via USB. met de 2,4 GHz transmissie. Ik had graag gezien dat hij via Bluetooth kon worden aangesloten, maar de transmissie is fantastisch en ik had geen problemen met de draadloze verbinding.

Dat gezegd hebbende, laten we naar de app gaan. Het is vrij eenvoudig en stelt ons in staat om vier profielen aan te passen voor verschillende soorten spelletjes (die vooraf zijn gedefinieerd, maar we kunnen ze naar wens wijzigen).

Je kunt de knoppen aan de achterkant en de twee tussen de triggers aanpassen.en het bedieningspunt van de stokjes om de gevoeligheid te veranderen. Voor schutters heb ik bijvoorbeeld het vierkantje op een van de rechter achtersticks en de X op een van de linkersticks.

Daardoor kan ik springen en toch mijn rechterduim gebruiken om het vizier van het pistool te bedienen of hetzelfde te doen, maar dan om bijvoorbeeld munitie op te rapen. Het is een kwestie van wennen, maar ik denk dat het echt beter wordt.

Ah, belangrijk, het is toch van Razer: in de app kun je ook de kleur van de RGB LED lijnen configureren..

Nauwkeurigheid en een paar grote tekortkomingen.

En dat is het hele punt van deze controllers, om een betere speler te worden. Ik denk dat het in het begin even wennen is (ik had het moeilijk met deze Wolverine vanwege de proporties en omdat ik zo gewend ben aan de Xbox Elite), maar na een paar dagen krijg je het onder de knie.

Je zult sneller zijn in shooters, bedrevener in adventure games en nauwkeuriger.in het algemeen, door je duimen niet te laten multitasken.

Eén ding dat ik altijd zeg als men mij vraagt naar dit type controller, is dat het is alsof je op een toetsenbord typt met alleen je wijsvingers, of dat je weet hoe je alle vijf de vingers van elke hand moet gebruiken.

Je gaat sneller en efficiënter te werk en ja, je zult misschien soms vervagen, maar de snelheid van de rest van de tijd maakt meer dan goed dat je het op een bepaald moment fout doet.

Nu dan, hoewel ik houd van de ergonomie, de knoppen en de gevoeligheid, zijn er dingen waarbij de ervaring, laten we zeggen, niet positief is.. De eerste is de Bluetooth, die, nou ja, is opgelost met de 2,4 GHz, maar de trilling is onbestaande en is een probleem.

Ik verklap niets als ik u vertel dat de haptische trillingen een wonder zijn, evenals de weerstand van de DualSense triggers. Nou, hier hebben we noch het een noch het ander. In spellen als Ghost of Tsushima of Returnal is het heel merkbaar dat we dit systeem niet hebben, want dat zijn spellen die er heel goed gebruik van maken en we voelen niet dezelfde immersie in deze controller.

Dus, Ik zou zeggen koop deze Wolverine als je zeker weet dat je hem gaat omsmelten in online multiplayer games.bijvoorbeeld, om te profiteren van zowel de sticks als de mogelijkheid om snel te schieten met de triggers, maar voor avontuurlijke titels of titels die optimaal gebruik maken van geavanceerde trillingen, gebruik je de DualSense die bij je console wordt geleverd.

En over autonomie, in mijn tests met RGB had ik genoeg voor bijna 10 uur echt gamen.het uitschakelen van de controller elke keer dat ik de PC of console verliet. Volgens Razer kunnen we dit cijfer verdubbelen door RGB uit te schakelen, maar in mijn geval heb ik het ingeschakeld gelaten.

Razer Wolverine V2 Pro versies, aanbiedingen en prijzen.

En voordat we overgaan tot de conclusie, laten we het hebben over het lastige onderwerp prijs. De Razer Wolverine V2 Pro kost €299,99 en zal verkrijgbaar zijn in zwart en wit. Het is een kwestie van smaak, maar ik vind de witte kleur prachtig.

Nu is er concurrentie binnen Sony zelf, want de DualSense Edge kost rond de 230 euro. Hij is goedkoper, heeft Bluetooth, vergelijkbare functies als deze Wolverine V2 Pro met daarnaast de geavanceerde vibratie van DualSense.

En als je hem voor de PC wilt, is de Xbox Elite Controller V2 de veiligste keuze. Hij kost momenteel ongeveer 162 euro.

Razer Wolverine V2 Pro, de mening van HobbyConsolas: is het de moeite waard?

We zijn aan het einde gekomen van de Razer Wolverine V2 Pro review voor PS5 en PC. en we hebben een geweldige controller gevonden qua ontwerp, precisie en klassieke PlayStation knoppen.

Hoewel ik al zei dat ik ze aanvankelijk niet zo leuk vond, ben ik ze in de loop der tijd steeds meer gaan waarderen en als het nodig is om een reeks snelle drukken uit te voeren, is de respons geweldig.

De configuratie- en aanpassingsapp is misschien wat eenvoudig, maar de waarheid is dat ik het prettig vind dat de configuratie met de mobiel gebeurt en niet met een applicatie op de pc of console, omdat het iets is dat het proces beweeglijker maakt.

Het is een zeer goede controller, maar de prijs kan zijn tol eisen door het gebrek aan trillingen.Het is een zeer belangrijk element in termen van immersie, maar als je een pro controller wilt met de functies die bij dit type controller horen en je hebt het budget, denk ik dat het een spectaculaire controller is.

De beste

  • Ergonomie en comfort
  • Materialen
  • Aanpasbare knoppen
  • Razer Schakelaars

En het ergste

  • Geen haptische trillingen of triggers met intensiteitsniveaus.
  • Bluetooth beperkt tot de configuratie-app
  • De prijs is hoog.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *