Tequila Works laat doorschemeren dat GYLT herleeft op PC en consoles na ondergang met Stadia

Tequila Works laat doorschemeren dat GYLT herleeft op PC en consoles na ondergang met Stadia

19 januari was een trieste dag voor videospellen, want het sloot… Google Stadionseen game streaming dienst aangedreven door Google’s krachtige servers, die zeer goed werkte, hoewel het zichzelf niet goed verkocht aan de gebruikers.

In iets meer dan drie jaar geschiedenis heeft Stadia grote games gehost zoals Red Dead Redemption 2, Cyberpunk 2077 of de nieuwste Assassin’s Creed, evenals enkele exclusives. Een van de beste was GYLTdoor Tequila Works.

Tequila Workseen van de beroemdste Spaanse studio’s (waarin Tencent onlangs heeft geïnvesteerd), werkte samen met Google om het volgende te maken GYLT wordt volledig exclusief voor Stadia (een luxe die ze zich veroorloven doordat veel andere titels het goed doen op andere platforms, zoals Rime, Deadlight en The Sexy Brutale).

En sinds de lancering van Gylt in 2019 hebben ze woord gehouden: Gylt is alleen beschikbaar op Stadia… en ze zijn mee ten onder gegaan. Gelukkig wordt hij binnenkort gered van de bodem van de zee!

GYLT op consoles en PC is al bevestigd, het is slechts een kwestie van tijd…

Afgelopen oktober, kort na de sluiting van Stadia, bevestigde Tequila Works dat ze werkten aan een multiplatformport.

Ze zeiden niet wanneer of op welke platforms, maar hopelijk komt het op allemaal: PlayStation, Xbox, Nintendo Switch en pc, ofwel Steam of de Epic Games Store… tenzij ze nog een exclusiviteitsdeal hebben gesloten.

Vandaag herinnert een tweet met guitige oogjes ons eraan dat de release dichtbij is…

GYLT was een van de vijf exclusieve Stadia-spellennaast Pixeljunk Raiders of Hello Engineer. En het was gemakkelijk de meest interessante van hen, want in de vorm van een horrorgame is het een interessant, volwassen en interactief reflectie over pesten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *